BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Özgürlüğün ilk gününde hayalini gerçekleştirdi

Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Park Rönesans konutlarındaki evinden çıkarak, hayalindeki gibi kızı Yağmur...

Abone ol

Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Park Rönesans konutlarındaki evinden çıkarak, hayalindeki gibi kızı Yağmur ve oğlu Deniz Balbay’ı okula götürdü.
Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Park Rönesans konutlarındaki evinden çıkarak, kızı Yağmur ve oğlu Deniz Balbay’ı okula götürdü. Başkent Üniversitesi Ayşeabla Okulları’nın önünde gazetecilere açıklamada bulunan Balbay, çocuklarını okula bırakmanın hayali olduğunu belirterek, "Her şeyden önce bir öğrenci velisiyim. Arkadaşlar, ilk önce tutuklandığımda ilk aklıma gelen kendi hayatım, ne kadar kalacağım bir yana, eyvah çocukları sağlıklı okutamayacağım korkusuydu. İlk aklıma gelen endişe o olmuştu. Ama süreç içinde aştık. Şimdi onları okula bırakmak benim için çok güzel bir başlangıç. Çocukları okula bıraktıktan sonra gerçek anlamda diyorum ki bugün hayata yeniden başladık" dedi.
Balbay, okulda öğretmenler ve öğrencilerle kısa bir süre sohbet ettiğini belirterek, öğretmen ve öğrencilere ’Her şey daha güzel olacak bir film adı olarak kalmayacak’ dediğini bildirdi. Balbay, "Gerçekten buna inanıyorum. Çok daha umutluyum" diye konuştu.
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Mustafa Balbay, bir soru üzerine, çocuklarını bıraktıktan sonra okuldan evine döneceğini, kardeşiyle kahvaltı yaptıktan sonra Cumhuriyet gazetesine gideceğini ardından da TBMM’ye geçeceğini söyledi.
Bir gazetecinin, ’CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediği’ sorması üzerine Balbay, "Kılıçdaroğlu ile dün akşam telefonla görüştüm. Bugün de görüşeceğim" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜRLÜK YAŞAMIN BÜTÜNÜ
’4 yıl 9 ay sonra geceyi ilk kez evinizde geçirdiniz, ne hissettiniz?’ sorusuna Balbay, "Ranzada elinizi attığınızda demire çarparsınız. Dün akşam elimi attığımda sevdiğime çarpmak çok güzeldi. Onunla olmak, ona dokunmak çok güzeldi. Ranzada gözünüzü açtığınızda demir pencere vardı. Burada gözümü açtığımda çok güzel bir avize ve duvarda çok güzel tablolar vardı. Her şeyiyle bambaşka bir şey. Özgürlük zaten yaşamın bütünü. Her an sadece dışarıda olmak da değil özgürlük. İnsanın sevdikleriyle olması, insanın güzel bir güne başlaması, güzel bir günü bitirmesi, gerçekten dün onları hissettim" cevabını verdi.
Balbay, anne ve babasıyla dün telefonla konuştuğunu ve ilk fırsatta yanlarına gideceğini dile getirerek, "İlk aileme teslim olacağım demiştim. Karım, çocuklarım, annem, babam, kardeşlerim sonra Cumhuriyet gazetesine, sonra CHP’ye teslim olacağım. 4 tutuklama beni bekliyor. Ben onlarda tutuklu kaldım zaten" dedi.
Balbay’ın evinin bulunduğu sitenin girişinde, komşularının ve çevre apartmanların balkon ve camlarında da Türk bayraklarının asılı olduğu dikkat çekti.
(İHA)