BIST 10.446
DOLAR 32,69
EURO 34,91
ALTIN 2.448,40
HABER /  DÜNYA

Sahte ilaç tacirlerine darbe

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese sahte ilaç tacirlerine yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. "Derman" adı verilen operasyonda...

Abone ol

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese sahte ilaç tacirlerine yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. "Derman" adı verilen operasyonda 56 kişi gözaltına alınırken, aralarında kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan sahte ve tarihi geçmiş ilaçlar da ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ilaç üretip piyasaya sürmeye hazırlanan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan 1 yıllık çalışmanın ardında bugün sabah saatlerinde başta İstanbul olmak üzere Ankara, Şanlı Urfa, Iğdır, Batman, Diyarbakır, Adana, Kocaeli, Antalya olmak üzere 9 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul’da ise başta Fatih ilçesi olmak üzere operasyonda toplam 25 ilçede önceden belirlenen 80 adrese baskın yapıldı. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan çok miktarda sahte ilaç ele geçirilirken 56 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

DEPODA ÇUVALLAR DOLUSU SAHTE MALZEME BULUNDU
Öte yandan, şebekenin Bağcılar’da imal ettiği sahte ilaçları piyasaya sürmek için Fatih’te birçok adreste depoladığı öğrenilirken,
Bağcılar’da çeteye ait bir matbaa ve depoya da baskın düzenlendi. Baskında sahte ilaç kutuları, ilaç prospektüsleri ve çuvallar dolusu sahte malzeme ele geçirildi. Matbaada yapılan aramalarda sahte pasapor, vize ve bunların yapımında kullanılan helogramlar da bulundu. Matbaa ve depodan çıkan çuvallar dolusu sahte malzemeler, emniyete götürülürken, gözaltına alınan zanlıların işlemleri sürüyor.

TARİHİ GEÇMİŞ KANSER İLAÇLARI ELE GEÇİRİLDİ
Fatih’te bir depoya baskın düzenlenen baskında ise son derece olumsuz şartlarda saklanan sahte ve tarihi geçmiş ilaçlar ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında kanser ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçlar da dikkat çekti. İlaçlardan alınan örnekler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Operasyonda çok sayıda kişi de gözaltına alındı.
(İHA)