BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tanrıkulu Çarşı'yı meclise taşıdı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu bu sabah yapılan şok göz altıları meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Tanrıkulu'nun açıklaması ve soruları şöyle:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili olaylara karıştığı tespit edilen kişilere yönelik operasyon başlatmış ve operasyon kapsamında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarların da aralarında bulunduğu 72 kişi gözaltına alınırken, 200 adrese baskın düzenlenmiştir. Eski Çarşı grubu tribün lideri Alen Markaryan, Genç Fenerbahçeliler lideri Sefa Kalya ile Ultraslan'ın lideri Muzaffer Şirin de gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler, operasyonun taraftar grupları içerisinde organize suç faaliyetinde bulunanlara yönelik olduğunu söylemiştir.

Galatasaray'da Stat Bilet Dağıtım Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Baydur da bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştır.
Bu bağlamda;

• Eski Çarşı Grubu Tribün Lideri Alen Markaryan, Genç Fenerbahçeliler lideri Sefa Kalya ile Ultraslan'ın lideri Muzaffer Şirin’in gözaltına alınma gerekçesi nedir?

• Hükümetinizin Beşiktaş Çarşı Grubuna karşı başlatmış olduğu gözaltı ve soruşturmalar devam edecek midir?

• Sayın Güler “Operasyonun taraftar grupları içerisinde organize suç faaliyetinde bulunanlara yönelik olduğu” açıklamasında bulunmuştur. Çarşı grubu tribün lideri Alen Markaryan, Genç Fenerbahçeliler lideri Sefa Kalya ile Ultraslan'ın lideri Muzaffer Şirin organize suç faaliyetinde bulunmaktan mı gözaltına alınmıştır?

• Galatasaray'da Stat Bilet Dağıtım Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Baydur’un gözaltına alınma sebebi nedir?

• Hükümetinizin ülkemizde Gezi Parkı Gösterilerine destek verdiği için Beşiktaş Kulübümüzün artık spor ruhu ile özdeşleşen taraftar grubu Çarşı’ya karşı başlattığı yok etme, göz korkutma operasyonunun bir parçası mıdır?