BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.377,02
HABER /  GÜNCEL

Tankları brandayla durdurmuşlar!

15 Temmuz gecesi Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde çekilen görüntüler. Vatandaşların tankların üzerine branda çekerek durdurmaya çalıştığı görülüyor.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara'da vatandaşların darbeye engel olmak için gittikleri yerlerden biri de Genelkurmay Başkanlığı önü oldu. Görüntülerde vatandaşların içeri girmeye çalışmaları, kapının arkasından ateş açılması ve sivillerin tankların üzerine branda çekere engellemeye çalışması görülüyor.

Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı'na inen ve buradan kalkan helikopterler ile F-16'ların defalarca alçaktan uçuş yapmaları da görülüyor.

Vatandaşlar, tanklardaki darbecileri etkisiz hale getirmek için tankların örtülmesinde kullanılan brandaları sürücünün görüşünü kesmekte kullandı. Tankın üzerine açılan branda nedeniyle darbeciler tankı hareket ettiremedi. Sıkça tankın namlusunu çeviren sürücü brandadan kurtulmaya çalıştı.

Vatandaşlar, tanklardaki darbecileri etkisiz hale getirmeye çalışırken, Genelkurmay Başkanlığı'nın içinde yoğun bir helikopter trafiği yaşandı. Peş peşe Genelkurmay Başkanlığı'ndaki helikopter pistlerine inen helikopterler bir süre sonra kalktı. Görüntülerde, helikopterlerin karargâha darbeci getirdiği ve ardından boş kalktığı görüldü.