BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tam teşekküllü kurban pazarı

Mamak Belediyesinde kurulacak kurban pazarında otoparktan tuvalete her şey düşünüldü.

Abone ol

Mamak Belediyesi Kurban Bayramı öncesi gereken tüm hazırlıkları tamamladı. Kurban pazarında, sosyal tesislerden otoparka, sağlık hizmetinden kesim hizmetine kadar her şeyi bir arada bulabilmek mümkün.

170 dönümlük alan üzerine Ortaköy’de kurulacak kurban pazarında, Mamak Belediyesi tarafından vatandaşların ve kurban satan esnafın ihtiyaç duyacağı her şey düşünüldü.

400 çadır kapasiteli kurban pazarı alanında tuvalet ve banyoların bulunduğu 2 bina yer alacak. 24 saat görev yapan jandarma, zabıta, güvenlik görevlilerin yanı sıra ilçe müftülüğünce görevlendirilecek dini hizmetler danışma bürosu oluşturulacak. İtfaiye, otopark, veteriner ve doktorların bulunduğu sağlık merkezi noktasının yanına da seyyar kafeteryalar kurulacak.

RAHAT ULAŞIM

Tüm gün güvenliğin sağlandığı alanda hayvan taşıyan kamyon ve misafirlerin araçlarını park edebileceği 2 bin araçlık otopark yer alacak. Kurbanlar için kurulan çadırların arasına her 25 metrede bir su imkanı sağlanacak. Vatandaşların alanı kolaylıkla bulabilmesi için Samsun Yolu'ndan itibaren "Kurban pazarı alanına gider" tabelaları yerleştirilecek.
VETERİNER DENETİMİ OLACAK

Halka açık yerlerde kurban kesimine ve satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini söyleyen Akgül, vatandaşların kurbanlarını veteriner denetimindeki kurban pazarından almalarını istedi. Başkan Akgül, Pazar alanında oluşabilecek hırsızlık ve her türlü olumsuz davranışlarda, vatandaşın anından güvenlik güçleriyle irtibata geçmelerini söyledi.

Hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesimi ve kesilen hayvan atıklarını sokağa bırakan kişilere Kabahatler Kanunu'na göre para cezası kesilecek. Belediyenin belirlediği alanlar dışında hayvan satımı yapanlara da cezai işlem uygulanacak.