BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

Taliban'dan IŞİD'e mektuplu uyarı

'Afganistan İslam Emirliği' imzasıyla Taliban tarafından yayınlanan bir bildiride, IŞİD'e uyarılarda bulundu.

Abone ol

Diplomatik bir üslupla yazılan mektupta IŞİD'e mesaj verilerek Afganistan'da çift başlılığa izin verilmeyeceği dile getirildi.

Daha önce Irak'ta ve Suriye'de de direniş örgütleriyle sorunlar yaşayan IŞİD, geçtiğimiz aylarda vilayet sistemi şeklinde bütün İslam ülkelerine yayılacağını açıklamış ve Afganistan'da bir grup eski Taliban üyesi "Horasan Vilayeti" adı altında IŞİD'e bağlanmıştı.

Geçtiğimiz yıl halifelik ilan ederek dünyanın her yerindeki cihat örgütlerini lağvettiğini söyleyen IŞİD'in AfPak (Afganistan Pakistan) bölgesindeki yeni yapılanması ile Taliban arasında başlaması muhtemel savaşın önceden engellenmeye çalışıldığı gözleniyor.

Afganistan'da 40 yılı bulan savaş serüveninin kendilerinde engin tecrübeler bıraktığını belirten Taliban Liderliği, IŞİD'e ülkede ‘iki başlılığa' müsaade etmeyeceğini bildirdi.

Taliban tarafından yapılan açıklama, IŞİD'in Horasan Vilayeti tarafından yayınlanan son videonun ardından geldi. Videoda bir IŞİD üyesi, isim vermeden Taliban lideri Molla Ömer'i ölümle tehdit etmişti.