BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Taliban Ankara'ya büro açtı iddiası

Afganistan'da yayın yapan bir gazetenin ortaya attığı Türkiye iddiasına Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Abone ol
Pakistan'da yayın yapan The Frontier Post gazetesinin, Taliban'ın Ankara'da büro açtığı iddialarına Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.
 
Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Afganistan'da canlandırılmaya çalışılan barış ve uzlaşı süreci kapsamında ülkemizde bir Taliban ofisi açıldığı yönünde bugün yabancı basında yayımlanan haberin basınımızca da alıntılandığı görülmüştür.  Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye'de böyle bir ofis açılmamıştır" denildi.
 
Pakistan'da İngilizce yayın yapan The Frontier Post gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, Taliban'ın ABD dahil diğer ülke ve uluslararası kuruluşlarla diyaloğunu bu bürodan yürüteceği iddia edilmişti.
 
Pakistan gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde, siyasi büronun açılmasından önce Pakistan istihbarat şefi Ankara'da Taliban lideri Molla Ömer’in yardımcısı Ağa Mutasimullah Can’la görüştüğü ifade edilmişti.. Kaynaklar, ABD'li yetkililerin önümüzdeki günlerde söz konusu büroda Taliban liderleriyle görüşebileceğini öne sürmüştü.
 
Daha önce Katar'ın başkenti Doha'da siyasi büro açan ancak kısa süre sonra kapatan Taliban'ın Türkiye'de de büro açacağı uzun süredir konuşuluyordu.