BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Destici'den referandum eleştirisi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, özgürlükten yana olduklarını söyledi referandumdaki oyları hatırlattı.

Abone ol
BP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bakıyorsunuz, dün referandumda 'evet' ve 'hayır' cephesinde olanlar pozisyon değiştirmiş durumda" dedi.
 
Partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım töreni için Veyselkarani beldesine gelen Destici, seçim irtibat bürosu önünde yaptığı konuşmada, gayelerinin hizmet olduğunu söyledi.
 
Siirt ve Batman'a aday tanıtım toplantıları için geldiklerini dile getiren Destici, şöyle konuştu:
 
"Büyük Birlik Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana hep birlikten ve beraberlikten, kardeşlikten yana olduk. Yapıcı ve sorumlu siyaseti asla eden bırakmadık. 21 yıl içinde ne rahmetli Muhsin başkanımızın döneminde ne de daha sonraki dönemimizde milletimizin ve devletimizin çıkarlarının önüne şahsi ve parti çıkarlarımızı koymadık." 
 
"KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ"
 
Destici, partisinin her dönemde özgürlüklerin, milli iradenin ve inançların yanında olduğunu her zaman gösterdiğini anlattı.
 
Partisinin 1995 yılında bakanlık dahi talep etmeden Refah-Yol hükumetini kurdurduğunu ifade eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"28 Şubat'ın en karanlık günlerinde herkesin pençelerini kapattığı, perdelerini çektiği ve kapılarını kapattığı günde tanklar namlunun yüzünü Büyük Birlik Partisi ve Muhsin Yazıcıoğlu'na döndürmemiştir ama çıkıp yiğitçe 'namlusunu milletine çevirene selam durmam' diyen Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Referandumda da biz siyaseten sonucunun kime yarayacağını bilecek kadar tecrübeli bir hareketiz. Siyaseten kime yarayacağını bildik ama millet, milli irade, demokrasi, özgürlüklerimiz ve hukukun üstünlüğü için eksik ama 'evet' dedik. Biz bugün de dünkü kararımızın arkasındayız. Bakıyorsunuz, dün referandumda 'evet' ve 'hayır' cephesinde olanlar pozisyon değiştirmiş durumda. Sadece durduğu yerde olan BBP'dir."
 
Veyselkarani Belediye Başkanı Servet Gülmez'in partilerine katıldığını anımsatan Destici, Gülmez'in seçimlere BBP çatısı altında gireceğini sözlerine ekledi.
 
Destici, daha sonra Gülmez'e ve BBP'ye katılanlara rozet taktı.