BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  DÜNYA

Talatın izolasyon isyanı

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıslı Türkler üzerindeki izolasyonların kaldırılmasını istedi

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıslı Türkler üzerindeki izolasyonların sadece adaletsiz değil, aynı zamanda adanın bölünmüşlüğünü pekiştiren bir unsur olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in resmi davetlisi olarak İslamabad'da bulunan Mehmet Ali Talat, Pakistan devlet televizyonuna demeç verdi.

Asıl amacı Avrupa'daki ülkeleri birleştirmek olan AB'nin bölünmüş bir ülkeyi üyeliğe kabul etmesinin kendi içinde bir çelişki olduğunu belirten Talat, "AB'nin Rum tarafını üyeliğe kabul etmesinin kendi ilkelerine ters düşmesi anlamına geldiğini" söyledi.

Talat, politikalarında esaslı değişiklikler yaparak, adanın birleşmesi için çaba harcayan ve oy veren Kıbrıslı Türkler üzerindeki izolasyonun devam etmesinin hiçbir anlamı olmadığı ifade ederek, "izolasyonların sadece adaletsiz değil, aynı zamanda adanın bölünmüşlüğünü pekiştiren bir unsur olduğunu" kaydetti.

AB'nin Kıbrıslı Türklere verdiği sözleri yerine getirmemesinin büyük hayal kırıklığına neden olduğunu söyleyen Talat, "AB üyesi olmuş Rum tarafının artık Kıbrıs'ı birleştirmek için fazla bir nedeni olmadığını" belirtti.

Pakistan halkına, gösterdikleri yakınlık ve verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Talat, iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılması temennisinde bulundu.