BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  POLİTİKA

Talatı kızdıran bayrak sorusu

Gaziantep Üniversitesi'nde konferans veren KKTC Cumhurbaşkanı, bir soruya sinirlendi.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Gaziantep Üniversitesi'nde Kıbrıs ile ilgili bir konferansta konuşma yaptı.

Talat, konferans sonunda yöneltilen bir soru ile fena halde terledi. Konferansı izleyenlerden bir kişi "KKTC'nin kuruluş yıldönümü töreninde bir subayımızın yapmış olduğu konuşmadan ve KKTC bayrağıyla dalgalanan Türk Bayrağından niçin rahatsız olduğunuzun sebebini öğrenebilir miyim?" diye sordu.

Soruya sinirlenen Talat, tören sırasında programda olmayan bir bölüme tepki gösterdiğini söyledi. Talat, "KKTC'nin kuruluş yıldönümünün yapıldığı törenin konuşmacısı ve
Cumhurbaşkanı benim. Bana KKTC ile ilgili böyle bir soru sormaya kimsenin hakkı yok. Ne münasebet benim bayraktan rahatsız olduğum" dedi.

Konuşmayı yapan kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir asker olmadığını belirten Mehmet Ali Talat, "Kıbrıs Türk Güvenlik Kuvvetleri mensubuydu, benim askerimdi. Bizim ne askerimizle bir kavgamız var, hele bayrağımızla hiçbir şekilde bir kavgamız yok" diye konuştu.//