BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Talabani'nin sağlığıyla ilgili son bilgi

Beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Celal Talabani için Almanya'dan özel doktorlar geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kamuoyunda ise Talabani sonrası konuşulmaya başlandı bile...

Talabani için Almanya'dan özel bir sağlık ekibi geldi. Yapılacak tetkikler sonucunda Talabani'nin ileri tedavi için Almanya'ya götürülebileceği öğrenildi.


MALİKİ İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA HASTANELİK OLMUŞTU

  Talabani'nin, Başbakan Nuri Maliki'yle dün akşam yaptığı görüşmenin ardından beyin kanaması geçirmişti. Hastaneye kaldırılan Talabani'nin felç olduğu haberleri gelmişti.

celal-talabani.jpg

CELAL TALABANİ'NİN UNUTULMAZ FOTOĞRAFI

celal-talabani-fotoğraf.jpg

CELAL TALABANİ'NİN DAĞLARDAN
SARAYA UZANAN HAYATI

celal-talabaninin-kürt-kedisi.jpg

Açıklamayı Talabani’nin bürosundan medya ile ilişkiler sorumlusu Kürt milletvekili Barzan Şeyh Osman yaptı.

DÜNE GÖRE DAHA İYİ

Osman, Talabani'nin ''bugün dünden daha iyi durumda olduğunu'' belirtti ve  “Cumhurbaşkanı’nın sağlık durumu her saat iyileşiyor” dedi. Osman, Talabani’nin tedaviye cevap verdiğini bildirdi.

ÜÇ ÜLKE TALABANİ İÇİN SEFERBER OLDU

Irak Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. İsam Namık Abdullah,  Talabani'nin tedavisi için şu ana kadar yabancı ve tam teşekküllü iki sağlık ekibinin geldiğini dile getiren Abdullah şunları söyledi:

İlk ekip dün gece saat 00.00'da İran'dan geldi. İranlı ekip, Cumhurbaşkanı'nın tedavisini yürüten Iraklı ekiple Sayın Talabani'yi muayene etti. Tahlillerin ve diğer kontrollerin sonucunu değerlendirdikten sonra Iraklı ekiple aynı görüşü paylaştı. Bugün saat 06.00'da Almanya'dan bir sağlık ekibi geldi. Bu ekip, Sayın Cumhurbaşkanı'nın Almanya'da daha önce tedavi gördüğü sağlık merkezinden geldi. Alman ekibin görüşü Iraklı ekiple uyumlu. Bugün öğlen İngiltere'den bir sağlık ekibi gelecek. Bu İngiliz ekip, Cumhurbaşkanı'nın muayene ve kontrollerini yaptıktan sonra Iraklı ekiple durum değerlendirmesi yapacak.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SESSİZ

Talabani'nin sağlık durumuna ilişkin Irak Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ise sessiz kalmayı tercih ediyor. Şu ana kadar herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

BEYİN KANAMASI GEÇİRDi

Dün akşam doktorları düzenledikleri basın toplantısında Talabani'nin geçirdiği beyin kanaması sonrasında damarlarının eskisi gibi çalıştığını duyurmuşlardı.

Doktorlar adına konuşan Hani Musa, sağlık durumunun gittikçe düzelmeye başladığını belirtirken, böbrek ve beyin damarlarında sorun olmadığını söylemişti.

TALABANİ SONRASI KONUŞUYOR

Celal Talabani'nin ciddi rahatsızlığı Ortadoğu'daki dengeleri altüst etti. Talabani sonrasında bölgede neler olabileceği tartışma masalarına yatırılmaya başlandı. Irak'taki "denge unsuru" olarak görülen Talabani'den sonra, olası bir durumda yeni Cumhurbaşkanını yine Kürtlerin seçeceği söyleniyor.

SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİLDİ

Son yıllarda birkaç kez sağlık sorunları yaşayan Celal Talabani, 2008'de ABD'de kalp ameliyatı geçirmişti.2007 yılında da sıvı kaybı ve aşırı bitkinlik şikayetiyle Ürdün'de tedavi gördü.

79 yaşındaki Kürt lider, Irak'ta Saddam Hüseyin iktidarına son veren 2003 tarihli Amerikan işgalinden beri cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor.

Talabani son günlerde Bağdat hükümeti ile Kuzey Irak yönetimi arasındaki gerginliğe son vermeyi amaçlayan bir anlaşmanın hazırlanmasında rol oynadı.

AP ajansına göre anlaşma iki tarafın da medya kampanyalarına son vermesini ve tartışmalı bölgelerden askerlerini çekmek için çaba göstermesini öngörüyor.