BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Talabani Kürtleri kızdırdı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Türkiye ile ilişkiler konusunda ilginç açıklamalar yaptı..

Abone ol

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Türkiye ile ilişkiler konusunda, "Siyasal taraflar durumu sakinleştirmeye ve diyalog kurmaya çalışıyor" dedi.

Kuzeydeki bölgesel yönetimin başkanı olan Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani, tedavi olmak için gittiği ABD'den dönen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yi, Süleymaniye'nin Dokan kasabasında ziyaret ederek görüştü.

Görüşmenin en önemli gündem maddelerini, Irak'ta oluşturulmaya çalışılan yeni muhalif cephe hazırlıkları ile Türkiye ile ilişkilerin oluşturduğu öğrenildi.

Toplantının ardından açıklama yapan Talabani, muhalif Kürt ve Sünni Arap grupların yeni bir cephe kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Saddam'ın yetimleri, hain Kürtler ve adlarını zikretmek istemediğim kimi Sünni Arap gruplardan oluşan bir topluluk, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayı hedefliyor. Ama ne yazık ki Kürdistan İslami Birliği ve Vifak Hareketi'nin de bunlara katılması bizi üzdü" dedi.

Talabani, Türkiye ile ilişkiler konusundaki bir soru üzerine, tarafların durumu sakinleştirme çabasında olduklarını belirterek, "Siyasal taraflar durumu sakinleştirmeye ve diyalog kurmaya çalışıyor. Türk kardeşlerimizle yakınlaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.