BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,14
HABER /  DÜNYA

Taksim’de tansiyon arttı

Taksim’de toplanan bir grup, Okmeydanı’nda Gezi Parkı olaylarına destek yürüyüşünde yaralanan Berkin Elvan’a destek amacıyla eylem yaptı. Uy...

Abone ol

Taksim’de toplanan bir grup, Okmeydanı’nda Gezi Parkı olaylarına destek yürüyüşünde yaralanan Berkin Elvan’a destek amacıyla eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, Okmeydanı’nda Gezi Parkı olaylarıyla ilgili polisle eylemciler arasında çıkan çatışmada yaralanan Berkin Elvan için destek eylemi yapmak istedi. Eyleme CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi. Bir süre slogan atan grup, daha sonra basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya izin vermeyen polis, gruba dağılın uyarısında bulundu. Ancak polisin uyarılarını dikkate almayan eylemcilere, Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin İstiklal Caddesi ve ara sokaklara kaçan eylemciler polis taş ile karşılık verdi.
Öte yandan kepenklerini kapattıkları gözlenen bazı esnaflar, “Yıllardır burada basın açıklamaları yapılıyordu. Siz müdahale etmeyince bir şey olmuyor” diyerek polisin biber gazlı müdahalesine alkışlarla tepki gösterdi.
Polis ile eylemciler arasındaki gerginlik devam ediyor.
(İHA)