BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taksim’de iki grup birleşerek eylem yaptı

Eylem yapmak için Beyoğlu’nda toplanan iki farklı grup, birleşerek Taksim Meydanına yürümek istedi. <br/>Polis ekipleri, dağılmamakta ısrar ...

Abone ol

Eylem yapmak için Beyoğlu’nda toplanan iki farklı grup, birleşerek Taksim Meydanına yürümek istedi.
Polis ekipleri, dağılmamakta ısrar eden gruba izin vermedi. Temeli bugün atılan 3. havalimanının yapımında doğaya zarar verildiğini iddia eden grupla Beyoğlu Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Okmeydanı’nda bulunan binaların ‘Riskli Alan’ olarak ilan edilmesine tepki gösteren grup, Taksim’e geldi. CHP İstanbul Gençlik Örgütü ve Okmeydanı sakinlerinin katıldığı eylemde kalabalık, Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası önüne siyah çelenk bırakarak Taksim Tünel’de bulunan Kuzey Ormanları Savunma grubuna katıldı.

ARBEDE YAŞANDI
Taksim Tünel’den yola çıkan geniş kalabalık Galatasaray Lisesi önünde polis barikatına takıldı. CHP’li Vekil Sezgin Tanrıkulu’nun da yer aldığı alanda polis ile eylemci grup arasında arbede yaşandı. Taksim Meydanı’na doğru hareket etmek isteyen gruba polis ekipleri müsaade etmedi. Yürüyüş yapmakta ısrarcı olan grup polis barikatının üzerine yürüdü. Ancak grubun bu hamlesine polis ekipleri kalkanlarıyla karşılık verdi.Bunun üzerine grup, basın açıklaması yeri olarak belirledikleri Taksim Meydanı’na ilerlemekten vazgeçti. Kalabalık, polis barikatının önünde basın açıklaması yaptıktan sonra buradan ayrıldı.
(İHA)