BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de cami projesine onay

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Taksim'e cami projesine onay verdiği öğrenildi.

Abone ol

İSTANBUL Taksim'e yapılması tartışılan camiinin projesi onaylandı. 

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Taksim'e yapılması planlanan caminin projesine onay verdi. 

Hürriyet'in haberine göre, Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyan cami projesine onay 19 Ocak tarihinde, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan çıktı. Buna göre, caminin yapılacağı yerdeki dükkanların tahliyesi sonrası ruhsatlandırma aşamasına geçilecek.

CAMİ NEREYE YAPILACAK?

Kurul’un onayında geçen cami projesi bin 482 metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Caminin taban oturumu 900 metre olarak projelendirildi. Taksim Camii için planlanan zemin üstü bina yüksekliği 20,70 metre, kubbe yüksekliği 9,6 metre, toplam mahya yüksekliği ise 30,3 metre. Planlanan yüksekliğin, cami alanına yakın iki kilisenin yüksekliğine denk olduğu öğrenildi. Caminin yapılacağı yer ise Taksim Sular İdaresinin hemen arkasında bulunuyor.

ALTINDA OTOPARK DA OLACAK

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arsa üzerine yapılması planlanan caminin üç kat altına 180 araçlık otopark ve konferans salonu yapılması da planlanıyor.

DÜKKANLAR TAHLİYE EDİLECEK

Taksim Cami projesinin Kurul onayından geçmesinden sonra, sıra; alanda bulunan dükkânların tahliyesine gelecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yürüteceği süreçten sonra, ruhsatlandırma işlemi için Beyoğlu Belediyesi devreye girecek.