BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Taksim Platformundan Gezi savunması

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 26 sanığın yargılanmasın başlandı. Duruşmada...

Abone ol

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 26 sanığın yargılanmasın başlandı. Duruşmada söz alan Yapıcı “Ortada işlediğimiz herhangi bir suç yok. Tüm uyarılarımıza rağmen Taksim Meydanı’na hukuka aykırı şekilde iş makineleriyle müdahalede bulunuldu” dedi.
İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesine başlanan ilk duruşmaya, aralarında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 19 sanık katıldı. Çok sayıda izleyicinin geldiği duruşmayı CHP ve HDP’den milletvekilleri de izledi. Sanıkların kimlik tespitinin ardından Mücella Yapıcı savunmasını yapmak üzere söz aldı.
5 arkadaşıyla birlikte suç işlemek için örgüt kurmak, toplantı ve gösteri kanununa muhalefet, uyarılara rağmen dağılmamakla suçlandıklarını hatırlatan Yapıcı, hakkındaki suçlamaları reddetti. Platform olarak özellikle kamusal alana karşı işlenen hukuk dışı suçlara karşı geldiklerini ifade eden Yapıcı “Bu nedenle ortada işlediğimiz herhangi bir suç yok. Tüm uyarılarımıza rağmen Taksim Meydanı’na hukuka aykırı şekilde iş makineleriyle müdahalede bulunuldu. Suç işlemek bir yana yüksek yargı tarafından haklılığımız onaylanmıştır” dedi.

"HALKI BİZ ÇAĞIRMADIK"
Taksim planına karşı davalar sürerken 27 Mayıs’ta yasal olmayan bir inşaat çalışması başlatıldığını iddia eden Yapıcı, kepçeyle ağaçların sökülmeye başlanması üzerine çevredeki halkın kendilerini oraya çağırdığını öne sürdü. Polisin müdahalesi ile karşılaştıklarını ifade eden Yapıcı “Yarım metreden yüzüme 2 tüp gaz boşaltıldı. Bunun üzerine ‘imdat’ diye bağırmam suç delili olarak gösterildi. Bana ‘Polise mukavemetten’ gözaltına alındığım söylendi. Mahkemeye çıktınca örgüt kurmakla suçlandım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ve arkadaşlarımın beraatine karar verilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapıcı’nın ifadelerinin alkışlanması üzerine hakim, duruşmanın düzeninin bozulması ve alkışın tekrarlanması durumunda salonu boşaltacağı uyarısında bulundu.
Duruşmada söz alan sanıklardan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da hakkındaki suçlamaları reddetti.
(İHA)