BIST 10.187
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.386,48
HABER /  DÜNYA

Taksicilerden operasyon isyanı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, kendilerine yönelik operasyon iddiasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Oda Başkanı Yahya Uğur imzalı aç...

Abone ol

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, kendilerine yönelik operasyon iddiasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Oda Başkanı Yahya Uğur imzalı açıklamada, "Odamıza 2 polis memuru arkadaşımız gelmiş, ilgili evrak fotokopisini alarak ayrılmışlardır. Bu olay medyaya bir sahtekarlık olayıymış gibi servis edilmiştir" denildi.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, kurumlarına yönelik polis operasyonu iddiaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Şikayete konu olan Taksiciler Odası isminin değiştirilmesi konusunun 2008 yılında gerçekleştirildiğini hatırlatan Uğur, "Oda olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığına yaptığımız müracaatla bir sonraki genel kurula kadar odanın ismini ’İTEO’ olarak kullanmak için ön izni almış bulunmaktayız. Söz konusu izin elimizde mevcuttur. Bu konuyu genel kurulda gündeme getirip tekrar kabulünü sağlayacağız. Odamızla ilgili tüm resmi evrak mevcut ve yapılan her çalışma izinlidir. Odamızın adının yanlış kullanıldığına dair, seçim tarihini değiştirme ve kurum itibarını sarsma amaçlı bir şikayet yapılmıştır. Odamıza 2 polis memuru arkadaşımız gelmiş, ilgili evrak fotokopisini alarak ayrılmışlardır. Bu olay medyaya bir sahtekarlık olayıymış gibi servis edilmiştir" diye konuştu.

"SEÇİM ÖNCESİ KASITLI HABERLER"
9 Ocak 2014 tarihinde İTEO olağan seçimini gerçekleştirileceğini hatırlatan Uğur, "45 yıl oda yönetiminde bulunduktan sonra şimdi tekrar seçimde yer almak isteyen ve 2008’de odanın ismini değiştiren kişilerin bugün oda ismiyle ilgili bir şikayette bulunmuş olmaları oldukça manidardır. Bu kişiler proje sunarak esnafımızın güvenini kazanmak yerine, iftiralarla hem esnafımızı hem de Odamızın itibarını yıpratmaya çalışmaktadır. Odamıza polis memuru arkadaşlarımız henüz ulaşmadan medya mensuplarının oda önünde yer almaları, ancak haberi gerçekleştirmek için odamız yönetiminden görüş almamaları, hazırlanan senaryonun bir göstergesidir. Bizler taksici esnafı olarak esnaf kültürünü bilmekte ve propagandanın da ahlaklı olanını sevmekteyiz. Unutulmamalıdır ki seçim öncesi İstanbul taksicilerinin tek ihtisas odası olan odamız İTEO ile ilgili bu kasıtlı şikayetler, suni gündem oluşturma çabaları ve gündeme gelme hevesi esnafımız tarafından itibar görmeyecek ancak bu kişilerin tavırları mesleğimizin saygınlığına leke düşürülmesine sebebiyet verecektir. Taksici esnafı ülkemizin ağır bir imtihandan geçtiği şu günlerde bu oyuna gelmeyecektir. Taksici esnafı dik duruşuyla, mertliğiyle ve içtenliğiyle toplumumuzda kabul görmektedir. Esnafımıza yakışır bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildirir, seçim öncesi bu tür kasıtlı haberlere itibar edilmemesini rica ederiz" ifadelerini kullandı.
(İHA)