BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Takma adla yazdığı kitabın devamı geliyor

JK Rowling, geçtiğimiz yıl açığa çıkan müstear ismi Robert Galbraith ile bir polisiye roman daha yayımlayacak.

Abone ol

Harry Potter serisi ile gençlerin gönlüne taht kuran, JK Rowling, geçtiğimiz yıl açığa çıkan müstear ismi Robert Galbraith ile bir polisiye roman daha yayımlayacak. The Silkworm (İpekböceği) adlı romanının kahramanları da The Cuckoo’s Calling’deki özel dedektif Cormoran Strike ve asistanı Robin Ellacott olacak.

İkili yeni romanda, Owen Quine adlı yazarı öldüren bir katilin izini sürüyor. Yazarın eşi, Quine'in, daha evvel de yaptığı üzere, birkaç gün kafa dinlemek için bir yere tatile gittiğini sanıp Strike'ı kocasını eve geri getirmesi için tutuyor. Ancak Strike'ın araştırmaları sonucunda Quine'in öldürüldüğü anlaşılıyor. Strike, daha önce karşılaştıklarına hiç benzemeyen bir katilin bu acımasız cinayeti neden işlediğini bulmaya çalışıyor.

Rowling’in kitabı Little, Brown Book Group tarafından 19 Haziran’da İngiltere, 24 Haziran’da ise ABD’de yayımlanacak.

Avukatı gevezelik edince anlaşıldı

Yazarın avukatı Christopher Gossage, karısının en yakın arkadaşı Judith Callegari’ye Rowling’in Robert Galbraith adlı eski bir askerin ilk romanı kisvesi altında The Cuckoo's Calling adlı bir polisiye roman yazdığını açıklamıştı.

Callegari daha sonra bu bilgiyi Sundey Times’dan bir gazeteciye aktarmış, gazete ise kitabın yazarı olarak Rowling’in ismini duyurmuştu.

48 yaşındaki Rowling, Londra’daki Yüksek Mahkeme’de hukuk firmasının gizliliğin ihlali karşılığında önerdiği tazminat ve özrü kabul etmişti.

Satışlar patladı

The Cuckoo’s Calling eleştirmenlerden övgü almasına karşın asıl yazarın Rowling olduğu açıklanmadan önce 500 kopyadan daha az satmıştı.

Kitap daha sonra Amazon.co.uk’nin satış listesinde 5 bin 76’ıncılıktan bir anda ilk sıraya yükselmiş, yayınevi ise talebi karşılamak üzere 300 bin kopya daha basmak zorunda kalmıştı.