BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,84
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır

Takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır, takdir teşekkür belgesi almak için puanın kaç olması gerekiyor sorusu milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. Takdir teşekkür hesaplama e okul bilgileri haberimizde.

Abone ol

Milyonlarca öğrenci 9 Haziran 2017 Cuma günü karne alacak. Karne heyecanı yaşayan öğrenciler takdir ve teşekkür hesaplamasının nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır takdir almak için puanın kaç olması gerekiyor. Takdir teşekkür puan hesaplamayla ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Takdir Teşekkür hesaplama işlemi okullar ne zaman kapanacak sorusuyla birlikte araştırılmaya başlandı. Karne haftasına girilmesiyle birlikte takdir teşekkür hesaplama işlemi aracılığıyla başarı belgesi alıp almayacağını merak eden öğrenciler, okullar ne zaman kapanacak sorusuna cevap arıyor. İşte, ortaokul ve lise Takdir Teşekkür hesaplama işlem detayları.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.

Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.

Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

AĞIRLIKLI PUAN NEDİR?

Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Örneğin Dil ve Anlatım dersi haftada 5 saat okutuluyorsa ağırlığı 5'tir. Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır. Örnek: Dil ve Anlatım dersinin haftalık ders saati 5, yıl sonu puanı ise 75 olsun.Bu durumda Dil ve Anlatım dersinin ağırlıklı puanı:5x75=375 olacaktır.

AĞIRLIKLI PUAN ORTALAMASI NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama puandır. Takdir teşekkür hesaplamaları bu ağırlıklı ortalama puan ile yapılmaktadır.