BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tahliyelere hükümetten ilk yorumlar!

Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç canlı yayında mahkemenin sürpriz kararını yorumladı...

Abone ol

Odatv davasındaki tahliye kararlarına iktidar cephesinden ilk yorum geldi. CNN Türk ekranlarına telefonla bağlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik mahkemenin kararını yorumladı.

Çelik tahliye kararını olumlu bir durum olarak değerlendirdiklerini kaydederken şöyle dedi:

"Hukuk devletinde kimin tutuklanacağına kimin ceza alacağına bağımsız mahkemeler karar verir. Biz AK Parti olarak uzun süreli tutuklamalara karşı olduğumuzu defalarca ifade ettik. Gazeteci arkadaşlar için de bu görüşümüz geçerlidir. Birilerinin hapiste kalmasını istemek zaten caniliktir. Bu tahliyeyi olumlu bir durum olarak değerlendirmek gerekir."

TAHLİYE KARARI CEMAAT AKP ÇATIŞMASININ SONUCU MU?

Çelik,Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nun tahliye kararını Gülen cemaati ile AKP arasındaki gerilimin yeni bir perdesi olarak yorumlamasını da değerlendirdi.

"Bayramoğlu'na saygı duyuyorum. Ama biz böyle düşünmüyoruz. Meselenin detaylarına vakıf değilim. Ama suçun niteliğine göre mahkeme tutukluluğa karar verir. Topyekün bir demokratikleşme içindeyiz mahkemeler de bu sürecin içindedir elbette."

BÜLENT ARINÇ'TAN SICAĞI SICAĞINA YORUM

Diğer yandan hükümetin ağır toplarından Bülent Arınç da tahliye kararını sıcağı sıcağına yorumladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 19.00 sıralarında sona erdi. Yaklaşık 6.5 saat süren toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tahliyelerini değerlendiren Arınç, "Tahliyelerden sadece memnuniyet duyulur. 375 gündür içeride bulunmaları üzüntü vericidir" diye konuştu.

Arınç şunları söyledi:

"Tahliye kararına çok dikkat etmemiz lazım. Bir hukukçu olarak tahliye gerekçesi doğrudur. Kişisel olarak düşüncem suç vasfının değişmesi çok önemlidir. Bütün uzun tutukluluk davalar ında buna dikkat edilmelidir. Konuyla ilgili de bir kanun tasarımız var. Tasarımız çok haklı bir noktaya işaret ediyor"

HÜSEYİN ÇAPKIN'IN MERKEZE ALINACAĞI İDDİALARI

Basın mensuplarının, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın merkeze alınacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine ise Arınç, "Sayın Çapkın'ın görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili bir tasarruf sözkonusu değildir" dedi.

İŞTE VİDEO