BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  GÜNCEL

Tahliyeler ne zaman olacak?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Silivri Cezaevi'nde İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan'la görüştükten sonra açıklama yaptı.

Abone ol

Metin Feyzioğlu, tutukluların 'Bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar' dediğini aktardı. Feyzioğlu cezaevinde kendisine ''Tahliyeler ne zaman olacak?'' diye sorduklarını, kendisinin de ''20 seneden, 30 seneden önce'' yanıtını verdiğini söyledi.

Feyzioğlu şunları söyledi:

CİDDİ FORMÜL ARAYIŞINDAYIZ

Bir süredir artık devlet krizi almış bu krizden çıkış için TBB olarak ciddi bir formül arayışı içindeyiz. Hukuk devletini yeniden tesis için devletin yerinden çıkmış çivilerini yeniden çakmak için çalışıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı'na bir öneri sunduk. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas açıklamalarıyla gündeme düşmüş konu gündemdeydi. Yolsuzluk soruşturmasının en sıkı şekilde götürülmesi lazım.

Biz TBB olarak Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğinin iptali için dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararıyla önemli bir aşama kaydetmiştik.Fakat bu konuyu şu anda mücadelesini verdiğimiz diğer konuyla karıştırmamak gerektiğini düşünüyoruz. Yolsuzluk soruşturmasını takip etmek ayrı bir konudur.

TSK'YA KUMPAS KURULDU DENMİŞSE BUNU DUYMAZDAN GELEMEYİZ

En yetkili ağızlar yargının içinde bir paralel yapılanma var demişse ve TSK’ya kumpas kuruldu diye en yetkili ağızlarda cümleler sarf edilmişse bizim bunu duymazdan, görmezden gelmemiz mümkün değildir.