BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.433,72
HABER /  GÜNCEL

Tacizle suçlanan öğretmen serbest kaldı

Kayseri'de kız öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen lise öğretmeni Bayram Ö., tutuklu olarak yargılandığı davada serbest kaldı. Hapis cezasına çarptırılan Bayram Ö.'nün karar kesinleşinceye kadar serbest kalmasına karar verildi.

Abone ol

Kayseri'de lise öğrencisi Cansel Bule K'ye cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddia edilen öğretmen Bayram Ö., mahkemece serbest bırakıldı. Müstehcenlik suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Bayram Ö., karar kesinleşinceye kadar serbest bırakıldı.

Melikgazi ilçesi TOKİ Demokrasi Mahallesi’nde bulunan evinde 17 Şubat’ta polis babası Mustafa K.’nın silahıyla intihar eden lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse K.’ya cinsel istismarda bulunduğu ve intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmeni Bayram Özcan’nın, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılaması bugün öğleden sonra yapılan ikinci duruşmayla tamamlandı. Duruşmaya sanık Matematik öğretmeni Bayram Özcan, tutuklu bulunduğu Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nden getirildi. Davaya Cansel Buse’nin babası Mustafa K. ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de müşteki sıfatıyla müdahil oldu.

SANIK AVUKATI ADİL YARGILAMA İSTEDİ

Sanık Avukatı Selim Bas, davanın kamuoyunda ve basında çok farklı yönlere çekilmeye çalışıldığını belirterek, müvekkilinin adil yargılanmasını istedi. Avukat Bas, bu konudaki kamuoyu baskısını, öğretmene ağır bir ceza verilmesinin beklendiğini anladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

”Ancak bu böyle olmamalı, adil yargılama olmalı. Davada, maktül kızımız ile sanık Matematik öğretmeni Bayram Ö. arasındaki ilişki, zorla ya da baskı altında olmamıştır. Öğretmen ve öğrenci arasındaki böyle bir ilişkiyi elbette kabul etmiyoruz. Ahlaki olmadığını, örf ve adetlere uymadığını hepimiz biliyoruz. Bunu sanık da söylüyor ve pişman olduğunu ifade ediyor. Bu pişmanlığı nedeniyle de defalarca bu ilişkiyi bitirmek istediğini belirtiyor. Sonuç olarak müvekkilimin adil bir yargılama sonucu tahliyesini talep ediyorum.”

Mahkeme Heyeti Başkanı, sanık Matematik Öğretmeni Bayram Özcan’a son sözünü sordu. Evli 2 çocuk babası, 18 yıllık matematik öğretmeni ise ”Çok pişmanım, başka da diyecek birşeyim yok” karşılığını verdi.