BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.428,39
HABER /  DÜNYA

Panama Belgeleri Filistin'i de sallıyor!

Panama Belgeleri'nde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın oğlu Tarık Abbas’ın da adı geçiyor.

Abone ol

Panama belgelerinde ismi geçen siyasetçi akrabalarının arasında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın oğlu Tarık Abbas’ın da olduğu ortaya çıktı. Abbas’ın sahibi olduğu şirket hisseleri bir milyon dolar değerinde.

Tarihin en büyük sızıntısı Panama Belgeleri'nde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın oğlu Tarık Abbas’ın da adı geçiyor. Abbas'ın denizaşırı (offshore) şirketlerde 1 milyon dolar değerinde hisselerinin olduğu ortaya çıktı.

Abbas’ın adı, Arap Filistinli Yatırımcılar adını taşıyan şirketin genel yönetim kurulu kadrosuna 2011’de girmişti. 2013’te şirkette sahip olduğu hisselerin değeri tam 982 bin dolar oldu. Haaretz’in haberine göre Arap Filistinli Yatırımcılar şirketi 1994’te Virgin Adaları’nda kurulmuştu.

İsrail gazetesi Haaretz’e konuşan şirket avukatı Kerim Şehata, şirketin Filistin borsasında yer aldığını ve hisselerinin satışa açık olduğunu ifade etti. Şehata, şirketin tüm işlemlerinin şeffaf bir şekilde denetlendiğini savundu.

Haaretz’e konuşan bir başka kaynak, "Babası yönetim başkanı olmadan önce bile Tarık Abbas bu şirkette maaşlı çalışıyordu. Bildiğim kadarıyla yatırım fonlarıyla ya da Filistin Yönetimi'yle bir ilişkisi yok" ifadesini kullandı.

Mossack Fonseca’nın 40 yılı aşkın süredir yürüttüğü işlemlerle ilgili bilgileri içeren belgeler, aralarında eski ve halen görevde olan toplam 12 dünya lideri, 143 politikacı, futbolcu ve yönetmenlerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi ve kuruluşun vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerini açığa çıkardı.