BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  GÜNCEL

Tacizin ardından taciz çıktı

Gazipaşa ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddia edilen şüphelilere şantaj yaptığı iddia edilen yerel gazete sahibi tutuklandı.

Abone ol

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddia edilen şüphelilere şantaj yaptığı iddia edilen yerel gazete sahibi tutuklandı.

24 Haziran'da 12, 29 Haziran'da da 10 olmak üzere toplam 22 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 4'ünün tutuklandığı "küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismar" soruşturması kapsamında ilçede yayımlanan bir yerel gazetenin sahibi ve genel yayın yönetmeni Yakup K, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

Yakup K. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gazeteci Yakup K'nin, Cumhuriyet savcılığı ile güvenlik güçlerinin operasyonlarına başlamadan önce cinsel istismara uğradığı iddia edilen kızla röportaj yaptığı, ancak röportajı yayımlamak yerine, genç kızın röportajda adını verdiği kişilerle bağlantıya geçerek, röportajı yayımlamakla tehdit ederek şantaj yaptığı iddia ediliyor.

Olayın ortaya çıkması üzerine Cumhuriyet savcılığının talebiyle Yakup K'nin yanı sıra şüphelilerin teknik takibe alındığı, şantajın da teknik takip sonucu ortaya çıkarıldığı belirtildi.

KIZIN YAŞIYLA İLGİLİ İDDİA

Bu arada, 14 yaşında olduğu öne sürülen cinsel istismara uğradığı belirtilen kızın nüfus kayıtlarındaki yaşının 17 olduğu öğrenildi. Ancak tutuklanan şüphelilerin avukatlarının, kızın kemik yaşının 17'den de büyük olduğu iddiasıyla adli tıptan kızın kemik yaşının belirlenmesini talep ettikleri öğrenildi.

 

KASLARI ERİDİ VÜCUDU KURTLANDI AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE] 

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 6 gün önce kaybolan genç, ormanlık alanda sağ bulundu.Hastane acil servisinde gence ilk müdahaleyi yapan Dr. Ufuk Öztürk, Cömert'in uzun süre beslenememesi nedeniyle kaslarında erime olduğunu, vücudunda ise kurtlanma başladığını belirterek, "Hastamız acil servise getirildiğinde özellikle bacak arası ve koltuk altlarında kurtlar oluşmuştu. Uzun süre beslenmemesi nedeniyle bitkin düşen hastamızda enfeksiyon gelişmiş durumda.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Mersin beldesi kırsalında 26 Haziran Pazar günü yapılan yayla şenliklerine ailesiyle birlikte katılan Gökhan Cömert'ten (22) o günden bu yana haber alınamadı.

Ailesinin kayıp bilgisini ilettiği güvenlik güçlerince aranan, fotoğraflarının yer aldığı kayıp afişleri bastırılan Cömert, 6 gün sonra Mersin beldesine sınır olan Akçakale beldesi Çatalzeytin Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yer alan dere yatağında bulundu. Çıkardığı sesleri duyan vatandaşların bulduğu Cömert, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastane acil servisinde gence ilk müdahaleyi yapan Dr. Ufuk Öztürk, Cömert'in uzun süre beslenememesi nedeniyle kaslarında erime olduğunu, vücudunda ise kurtlanma başladığını belirterek, "Hastamız acil servise getirildiğinde özellikle bacak arası ve koltuk altlarında kurtlar oluşmuştu. Uzun süre beslenmemesi nedeniyle bitkin düşen hastamızda enfeksiyon gelişmiş durumda.

Kendisini yıkadık ve kurtlardan temizledik. Sıvı tedavisine başladık. Yaklaşık 1 hafta tedavisini sürdüreceğiz" dedi.

Anne Seher Cömert ise oğlunu kaybettiği korkusuyla 6 gündür büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Oğlumun psikolojik problemleri vardı. Biraz rahatlasın diye onu yayla şenliklerine götürdük. Akşam saatlerinde sonra ortadan kayboldu.

Her tarafı aradık ama izine rastlamadık. Bunun üzerine jandarma ve emniyete başvurduk. Oğlum yaylada yolunu kaybetmiş ve 6 gün boyunca oralarda yaşamayı başarmış. Çok mutluyum, oğlum yeniden doğmuş gibi benim için" diye konuştu.

 

KUCAĞINDAN FIRLAYAN BEBEĞİ ÖLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kayseri-Ankara karayolunda meydana gelen trafik kazasında, annesinin kucağından fırlayan 15 aylık bebek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan Kahramanmaraş'a gitmekte olan M.A.'nın kullandığı 31 LH 229 plakalı otomobil, Kayseri-Ankara karayolunun 40. kilometresinde şarampole uçtu. Kazada otomobilin arka koltuğunda oturan annesi A.A.'nın kucağından fırlayan 15 aylık F.N.A. ön camdan dışarı uçtu. Cama çarpması sonucu hayatını kaybeden 15 aylık talihsiz bebek, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazada yaralanan baba M.A. (24), M.S.A. (15) ve anne A.A. (18) ise, olay yerine çağrılan bir başka ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Minik F.N.A'nın öldüğünü öğrenen aile bireyleri sinir krizleri geçirirken, yetkililer kaza ile ilgili soruşturma başlattı

 

ALTIN ÇİLEK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'de, altın çilek ekstresinden üretilen zayıflama hapından kullandığı ileri sürülen 65 yaşındaki Şahinde Şanlı, yaşamını yitirdi.

Yaşlı kadının yakınları, Şanlı'nın 30 TL'ye dışarıdan satın aldığı zayıflama hapını kullanmasıyla rahatsızlığının başladığını önesürdü.

Şahinde Şanlı, geçen salı günü rahatsızlandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayene edilen Şanlı'ya yapılan tahlilerde temiz çıkınca yaşlı kadın taburcu oldu. Evine dönen Şahinde Şanlı, bir gün sonra tekrar rahatsızlandı, durumunun ciddileşmesi üzerine tekrar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Şanlı, dün sabah 08.00 sıralarında, yaşamını yitirdi.

Ölümü şüpheli bulunan Şanlı'nın cesedi, nöbetçi savcının talimatıyla İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Şanlı'nın yakınları, "Son üç aydır altın çilek hapını kullanıyordu. En son aldığı kutuyu da eczaneden almadı. Dışarıdan 30 TL'ye satın aldığını öğrendik. Bu yeni kutuyu kullanmaya başladıktan sonra bir kaç gün sonra rahatsızlanmaya başladı. Herhangi bir hastalığı yoktu. Eğer bu hap yüzünden öldüyse hakkımızı savunacağız" dedi. 

ANTALYA'DA FECİ KAZA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaraladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İlk kaza saat 16.30 sıralarında Yeniköy mevkiinde meydana geldi. Hüseyin Akgül'ün (66)kullandığı 07 NHJ 95 plakalı otomobil, Yeniköy'den Gazipaşa yönüne gittiği sırada kontrolden çıktı. Şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü Akgül, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Akgül'ün eşi Hüsniye Akgül itfaiye ekipleri tarafından otomobilden çıkarıldı. Sedye ile ambulansa taşınan Akgül, Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen kadının yakınları, kaza yerine gelip sinir krizleri geçirdi.

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ DEHŞET SAÇTI
Gazipaşa'daki diğer kazada ise 16 yaşındaki ehliyetsiz M.Ç'nin kullandığı 07 UG 609 plakalı minibüs, Ekmelaltı MevkiiÆnde yolun karşısına geçmek isteyen Fahri Uysal (48) ile annesi Fadime UysalÆa (74) çarptı. Kazada anne Fadime Uysal olay yerinde yaşamını yitirirken, oğlu Fahri Uysal, ambulansla Gazipaşa Devlet HastanesiÆne kaldırıldı. Tedaviye alınan Uysal, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis küçük yaştaki sürücü M.Ç'yi gözaltına aldı. 

AVCILAR'DA KAFE SAVAŞI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Avcılar'da iki rakip kafenin sahipleri rekabet yüzünden çıkan tartışmada silahlarını konuşturdu. Cezaevinden izinli çıkan bir kişi öldü, 5 kişi yaralandı. 11 gözaltı var...

Çıkan çatışmada, cinayet suçundan Konya'daki bir cezaevinde yatmakta olan ve izin alarak önceki gün Avcılar'a geldiği öne sürülen 30 yaşındaki Abbas Özcan hayatını kaybetti. 5 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

Sahil şeridinde dün akşam saat 19.30 sıralarında silahlı kavga yaşandı. İddiaya göre, Tropicano Cafe Bar'ın sahibi Gülhan Karakaya ile Barınak Cafe Bar'ı bir süre önce satın alanlar arasında rekabet yüzünden husumet yaşandı. İki mekan sahibinin de birbirlerine gözdağı vermek için havaya sık sık ateş ettiği ileri sürüldü.

Dün akşam Barınak Bar'ın otoparkçısı ile Tropicano'nun elemanları arasında 'yan bakma' iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma, her 2 mekanın personeli ve sahiplerinin de dahil olmasıyla büyüdü. Bu sırada bellerindeki silahları çeken gruplar birbirlerinin üzerine kurşun yağdırdı.

Çatışmada cinayet suçundan cezasını çektiği Konya'daki cezaevinden izin alarak İstanbul'un Avcılar ilçesinde dayısı Gülhan Karakaya'nın yanına gelen Abbas Özcan, Gülhan Karakaya, Fevzi Ulaş, Hasan Yüksel, Seyfi Altun ve Erdinç Erişkin yaralandı. Abbas Özcan kaldırıldığı Medikana Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Polis olayla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı. Polis, 11 kişiyi gözaltına alırken, 3 tabanca ile 3 pala ele geçirdi.