BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Tacize polisin şok cevabı!

Tacize uğradıktan sonra karakola giden genç kıza polis öyle bir cevap verdi ki...

Abone ol

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) düzenlenen, 'Kadına Yönelik Şiddet' konulu seminere, üniversite öğrencisi 18 yaşındaki H.K.'nın isyanı damga vurdu.

ZKÜ Merkez Kampüsü'ndeki Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, az sayıda öğrencinin katılması dikkat çekti. Sadece 21 öğrencinin izlediği seminerde, salonun büyük bölümü boş kaldı.

BOŞVEREN KOMİSER

H.K., sözlerinin devamında, "Ben yine de şikayet etmeyi düşündüm. Hatta, 'Siciline yazılsın, benden sonraki kişiler mağdur olmasın' diye direttiğim halde komiser, 'Boşuna uğraşma kızım. Şikayet etsen de hiçbir şey yapmayacaklar, serbest bırakacaklar. Sadece mahkemelere gidip geldiğinle kalırsın, boşver' dedi ve benim verdiğim ifadeyi işleme koymadılar. Ben önce o anda en yakın karakola gittim. Karakolda bana, 'Sen 17 yaşındasın. Burada ifadeni alamayız. Kendi imkanlarınla Çocuk Şube'ye gitmek zorundasın' dediler. Ben mağdur olarak istediğim yerde ifade veremiyorsam, Savcılığa gitsem yanımda velim olmak zorunda, o zaman ben ne yapabilirim ki" ifadelerini kullandı.

ETEK GİYMEK SUÇ MU?

H.K., şikayet edilen kişinin önce yaşına, sonra da ilk suçu olup olmadığına bakıldığını anlattı. H.K., "Ben bu durumda 6 ay sonra da 10 yıl sonra da karakola gitsem yine bir şey olmayacak. Çünkü yapılan bir şey yok. Kadınlar sokakta etek giydiklerinde, 'Acaba ben suçlu muyum?' diye düşünerek yürüyorlar" dedi.