BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç o isimleri yerden yere vurdu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'dan konuştu darbe dönemlerini yerden yere vurdu!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'dan darbeye ve darbecilere meydan okudu!  "Aklını kaçıran üç beş darbe heveslisi babayiğit varsa çıksın da görelim" diye konuşan Arınç, o günlerin geride kaldığını söyleyerek 27 Nisan muhtırasını hatırlattı. O dönemde yaşananları kepazelik olarak nitelendiren Arınç, hükümetin yayınladığı açıklamayla askere verilen mesajı anlattı.

Arınç, partisinin Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Gemlik ilçe kongresine katıldı. Bursa milletvekillerinin vekaleten oy kullanamadıkları için gensoru görüşmesi nedeniyle Ankara'da olduğunu ifade eden Arınç, kendi oyunu ise bakanlara tanınan imkan nedeniyle vekaleten Bekir Bozdağ'a verdiğini söyledi.

"367 TAM BİR KEPAZELİKTİR"

Milletin, partilerden nefret ettiği, ülkede yolsuzluk, enflasyon, ekonomide krizin olduğu dönemlerde AK Parti'nin geldiğini vurgulayan Arınç, AK Partiyi kuranların, ilkeli, cesur ve kararlı siyaset yaptığını anlattı. Kimseden korkmadan, çekinmeden milletten alınan emanete sahip çıktıklarını söyleyen Arınç, Meclis başkanlığı döneminde cumhurbaşkanı seçebilmek için ortaya atılan ve Anayasa Mahkemesi'nin de kabul ettiği 367 gerekçesinin büyük bir kepazelik olduğunu bu nedenle de cumhurbaşkanı seçemediklerini hatırlattı.

27 NİSAN MUHTIRASINA SERT MESAJ

Aynı günün akşamında ''böyle bir cumhurbaşkanına izin vermeyiz'' anlamında bildiri yayımlandığına dikkat çeken Arınç, askerin 27 Nisan gecesi yayınladığı mesaja bir gün sonra 28 Nisan'da hükümetin cevap verdiğini söyledi. Arınç hükümetin yayınladığı mesajı şu sözlerle açıkladı:

"27 Nisan gecesi saat 23.15, 28 Nisan sabahı saat 09.00... Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına bir açıklama 'otur oturduğun yerde, sen benim emrimde bir memursun. Ben nasıl cumhurbaşkanı seçeceğimi bilirim. Anayasada yazılı olan dışında bana bir şey dayatamazsın. Anayasaya uygun cumhurbaşkanı seçmek benim görevimdir. Benim işime karışma, kendi işine bak, fazla lafa da gerek yok.' Millet bunu sevdi ve AK Parti'ye alacağından daha fazlasını verdi. Yüzde 47 matematik olarak belki çok zordu ama bu cesaret ve kararılıktan dolayı millet bereketiyle, misliyle fazlasını verdi.''

ARINÇ MEYDAN OKUDU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, darbe tartışmalarının yaşandığı dönemlerin geride kaldığını söyleyerek, 28 Şubat süreciyle ilgili Ankara'da açılan soruşturmayı hatırlattı.   Varsa darbe yapacak babayiğit çıksın diye meydan okuyan Arınç şöyle konuştu:

"Sizin kararınızla 26 maddesi değişti anayasanın. Geçici 15. maddesini yürürlükten kaldırdık. Bundan sonra varsa bir babayiğit; darbe yapmayı aklından geçirsin bakalım. Varsa aklını kaçırmış 3-5 kişi, hala cuntacılık yapsın bakalım. Geçti o günler. Bundan sonra demokrasi var. Bundan sonra halk iradesi, millet iradesi var. Bundan sonra sandık var, seçim var. Beğenir yüzde 50 verir, beğenmez yüzde 7'ye düşürür."

AVRUPA'NIN ŞU HALİNE BAK


Türkiye'nin ihracatının, milli gelirinin arttığını, Türk parasının değer kazandığını, enflasyonun en düşük rakamlarda olduğunu, işsizliğin azaldığını vurgulayan Arınç, ''Avrupa'da işsizlik yükseliyor. Avro bölgesinde 17 tane ülke var; hepsi birbirine bakıp, 'ne zaman batacağız' diye endişe içindeler. Türkiye hamdolsun, güçlü bütçesiyle finans yönetimiyle akıllı hükümet idaresiyle bugün çok şükür çok büyük başarılara imza atıyor'' dedi.