BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.466,50
HABER /  GÜNCEL

Tacizci otel görevlisi çıktı

Telefonla taciz eden kişinin peşini bırakmadı. Dedektif gibi çalıştı ve buldu.

Abone ol

İstanbul’da bir otelde dört yıldır spor yapan iş kadını B.Y., telefonla kendisine sürekli cinsel tacizde bulunan kişinin peşini bırakmadı. Tacizcinin cep telefonunu kullanması, dedektif gibi iz süren B.Y.’nin işini daha da kolaylaştırdı. Kimliği tespit edilen ve söz konusu otelin kat görevlisi çıkan tacizci yakalanarak polise teslim edildi.

İstanbul'da oturan ve dört yıldır aynı otelin spor salonunu kullanan B.Y.’nin hayatını bir ay boyunca zindana çeviren olay, cep telefonunu sabit bir numaradan arayan bir erkeğin tacizleriyle başladı.

B.Y., telefonda kendisine sürekli, "İç çamaşırın çok güzel. Giysilerini beğeniyorum. Dolabına baktım. Ne zaman geleceksin. Otele geldiğinde bak sana neler yapacağım" diyen tacizcinin yakalanması için hemen savcılığa başvurdu ve telefondaki şahsın söylediği otelin, spor yaptığı otel olabileceğini belirtti.

İki gün sonra otelin spor salonunda bulunan kendisine ait soyunma dolabında cinsel içerikli bir notla karşılaşan B.Y. hiçbir şeye el sürmeden polise haber verdi. Polis dolap üzerinde belirgin bir parmak izine rastlamadı. Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı, B.Y.’nin yaptığı ilk suç duyurusu dosyasına delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdi. B.Y.’nin avukatları buna itiraz etti.

B.Y.’yi tekrar arayan şahıs telefonda, "Sana hastayım. Buluşalım, tanışalım" dedi. B.Y. bu kez telefonu kapatmadı, polise yakalatmak için kendisini rahatsız eden şahısla konuşmaya başladı. B.Y.’nin dolabına nasıl ulaştığını sorduğu şahıs otelde çalıştığını itiraf etti. Tacizcisiyle buluşmak için anlaşan B.Y. durumu savcılığa ve polise bildirdi.

Polisin uzaktan izlediği B.Y. buluşma yerinde bekledi, fakat şahıs gelmedi. B.Y.’yi yine arayan şahıs güvenlik görevlisi ile konuştuğu için yanına gelmediğini söyleyerek, tacizlerini sürdürdü. B.Y. arandığı ankesörlü telefonların Taksim Meydanı’nda olduğunu tespit etti.

Şahsın cep telefonuna, "Evde tek misin, seni öpmek isterdim" diye mesaj göndermesi B.Y.’nin işini daha da kolaylaştırdı. GSM şirketinden şahsın Cemal Gülpenbe olduğu tespit edildi. B.Y., Gülpenbe’yi suçüstü yakalamak için tekrar aramasını bekledi. B.Y, Taksim Meydanı’ndaki tramvay durağından kendisini arayan Cemal Gülpenbe’yi nişanlısı ile yanına giderek yakaladı ve polise teslim etti.

Cemal Gülpenbe, polise verdiği ifadede 3 aydır otelde temizlik görevlisi olarak çalıştığını, şikáyetçi B.Y.’yi ise otelin fitness salonunda spor yapmasından tanıdığını söyledi. Gülpenbe, "Hem kendisiyle arkadaşlık kurmak, hem de kendime daha iyi bir iş imkanı yaratmak için B.Y’yi aradım. Bana buluşma teklifinde bulundu. Ben de olabilir dedim. B.Y.’yi o dönemde cep telefonum olmadığı için ankesörlü telefondan aradım" dedi.

Cemal Gülpenbe’nin iddialarının gerçek dışı olduğunu söyleyen B.Y. şikáyetçi oldu. Cemal Gülpenbe Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mutlu Koser/Hürriyet