BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,49
HABER /  GÜNCEL

Swiss'in 3.oteli Sezer'e komşu oldu

Raffles International, yeni kurulan otelin Swiss adı altında işletilmesi için Gülsan ile sözleşme imzaladı. Swissotel Ankara, Nisan 2006'da hizmete giricek.

Abone ol

Swiss'in üçüncü oteli Sezer'e komşu oluyor

25 milyon Euro'ya malolacak Swissotel Ankara, Nisan 2006'da hizmete giriyor. Raffles International, yeni kurulan otelin Swiss adı altında işletilmesi için Gülsan ile sözleşme imzaladı.

Uluslararası otel işletme şirketi Raffles Internaitonal, Ankara Çankaya'da yeni kurulan otelin Swissotel adı altında işletilmesi için Gülsan İnşaat ile sözleşme imzaladı. Cumhurbaşkanlığı binasına komşu olacak 150 odalı, 5 yıldızlı otelin adı Swissotel Ankara olacak ve otel nisan 2006'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Yaklaşık 25 milyon Euro'ya mal olan otel ile birlikte Türkiye'deki Swissotel sayısı 3'e yükselmiş olacak. İstanbul'da Swissotel The Bosphorus ile Göcek'te Swissotel Göcek Marina'yı işleten zincir, İzmir Büyük Efes ve Bursa Çelik Palas'ı da aynı marka ile işletmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Bu otellerin de faaliyete geçmesiyle dünyada en çok Swissotel'in bulunduğu ülke sıralamasında Türkiye birinciliğe oturacak. Dün işletme sözleşmesinin imza töreninde konuşan Swissotel Hotels & Resorts Genel Direktörü Meinhard Huck, başkentte bir otellerinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini, yıllardır Ankara'da bir otel bulmak için çalıştıklarınısöyledi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Huck, Türkiye'de kaç otel açacakları konusunda bir hedefleri bulunmadığını, doğru ortaklar ve doğru yer buldukları takdirde fırsatları değerlendireceklerini ifade etti. İsviçre'de 3 otelleri olduğunu anlatan Huck, "Ankara'daki Swissotel ile birlikte otel sayısı İsviçre ve Türkiye'de eşit olacak" dedi.

25 milyon Euro
İmza töreninde bulunan Gülsan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Gül ise, turizm gruplarının son 10 yılda gerçekleştirdiği Antalya-Kemer ilçesinde işletimde olan 5 yıldızlı Kilikya Palas ve Elize Oteli yanında, yakın bir tarihte Kilikya otele entegre olarak inşaatına başlayacakları 5 yıldızlı tatil köyü projesinden oluşan zincirin dördüncü halkasının Swissotel Ankara olduğunu bildirdi. Gül, 2004 temmuz ayında temelini attıkları otelin, yerin altındaki maliyetinin yerin üstündeki maliyetine göre daha fazla olduğunu belirtirken, maliyeti 25 milyon Euro olarak hesapladıklarını kaydetti.

Kaynak: Sabah