BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

Suya zam vatandaşa karşı suç

Suya yapılan yüklü zamma tepki yağdı... Tüketici derneklerinin yaptığı açıklama da sert oldu. Bu zam tüketiciye karşı suç, çünkü...

Abone ol

Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, İstanbul'da suya zam yapılmasına ilişkin olarak, ''İstanbul'un her noktasını denize girilir hale getirmek, doğasını ve çevresini güzelleştirmek ya da finansman kaynağı yaratmak iddiasıyla İBB bütçesine kaynak aktarmak için zam yapanlar, tüketici yurttaşa karşı suç işlemişlerdir'' dedi.

Engin, yazılı açıklamasında, TÖF olarak, 13 Temmuz günü İBB Meclisinde grubu bulunan AK Parti ve CHP yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde tüketici taleplerini ilettiklerini ve ''haksız zam''a onay vermemelerini istediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

''AK Parti yetkililerinin, 'bu orandaki zam kabul edilemez' yaklaşımıyla bir an olsun umutlanmıştık. Ancak yapılan bu zamla 'yüzde 15'i aşan bir zam dayatmasıyla tüketiciye ölümü gösterenlerin, yaptıkları yüzde 8,5 zamla tüketiciyi sürünmeye razı etmek' amacında oldukları ortaya çıkmıştır.

Kamu yararına uygun olarak en temel ihtiyaç olan suyu, kaliteli, sürekli, ucuz olarak tüketici yurttaşların kullanımına sunulmasını sağlamanın ana görevleri olmasına karşın bu görevlerini kötüye kullanmışlardır. İstanbul'un her noktasını denize girilir hale getirmek, doğasını ve çevresini güzelleştirmek ya da finansman kaynağı yaratmak iddiasıyla İBB bütçesine kaynak aktarmak için zam yapanlar tüketici yurttaşa karşı suç işlemişlerdir.''