BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  EKONOMİ

Suudi Kral öldü petrol fiyatları arttı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz öldü. Kralın ölümü petrol fiyatlarının yükselmesine sebep oldu.

Abone ol

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, üç haftadan bu yana tedavi gördüğü hastanede, 91 yaşında vefat etmesinin ardından petrol fiyatlarında artış yaşandı.

Kral Abdullah'ın ölümünün duyulmasının ardından ham brent petrolün 15 Mart vadeli Future sözleşmeleri yüzde 1,59 artarak 49,29'a ulaşırken, Batı Teksas türü ham petrolün 15 Mart vadeli Future sözleşmeleri yüzde 1,47 artarak 46,99 dolara yükseldi.

Haziran 2014'ten bu yana yüzde 50'den fazla değer kaybeden petrol fiyatları geçen haftalarda son 6 yılın en düşük seviyesine kadar yaklaşmıştı.

Bazı uzmanlar, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümünün ardından 1995'ten bu yana Petrol Bakanı olan Ali en-Naimi'nin görevinden alınabileceği ihtimali nedeniyle yakın vadede petrol fiyatlarında belirsizliğin artacağı görüşünde. Bazı analistler ise Suudi Arabistan'ın, petrol fiyatlarını düşürmek ve pazardaki büyük payını korumak için uzun vadeli bir plan belirlediğini ve Kral Abdullah'ın ölümünün bu konuda bir değişikliğe neden olmayacağını ifade ediyor.