BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  GÜNCEL

Suudi Başsavcı yeniden Çağlayan Adliyesi'nde! Dün istedikleri verilmemişti..

Gazeteci Cemal Kayıkçı'nın vahşice öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında Türkiye'ye gelen suudi Arabistan Başsavcısı Suud el Muceb, dün görüştüğü İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmek için bugün tekrar Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Görüşme 1 saat sürdü. Muceb, dün Türkiye'den tüm delilleri istemiş ama bu talebi reddedilmişti.

Abone ol

İSTANBUL’a gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Muceb, dün Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’la görüşmüştü. El Muceb bugün tekrar Çağlayan Adliyesi'ne gitti. İki başsavcı arasında gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

KONSOLOSLUĞA İNCELEMEYE GİTTİ... Suudi Başsavcı, Çağlayan Adliyesi'nden çıktıktan sonra Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna geçti. Başsavcı Muceb'in burada inceleme yapacağı belirtildi. Dün ilk işi infaza ilişkin Türk yetkililerin topladığı tüm delilleri istemek olan Muceb’in bu isteği geri çevrilmişti. 

TÜM DELİLLERİ İSTEDİ... Başsavcı Muceb soruşturmaya ilişkin bilgi alışverişinde bulunmak üzere dün saat 11.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Protokol kapısından giren Suudi heyet, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın makamına geçti. Görüşmede, Kaşıkçı soruşturmasını yürüten Başsavcı vekili Hasan Yılmaz ile Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt da yer aldı. Başsavcı Muceb’in ilk işi, infaza ilişkin Türk yetkililerin topladığı delilleri istemek oldu. Kaşıkçı’nın infazına ilişkin ifade, görüntü ve telefon kayıtları dahil tüm verilerin tamamını istediği öğrenilen Muceb’in bu isteği geri çevrildi.

‘İNFAZ TİMİNİ BİZE VERİN’... İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan Suudi Başsavcıdan, infazın Türkiye’de yapıldığını ve bu nedenle infaz timi içerisinde yer alan 18 kişinin Türkiye’de yargılanması konusunda yeniden talepte bulundu. Muceb’in ise bu talebe olumsuz cevap verdiği ve yargılamanın Suudi Arabistan’da yapılması yönünde ısrarcı olduğu öğrenildi. Başsavcı Muceb Türk heyetine, Suudi Arabistan’da sağlıklı bir yargılama sürecinin yapılacağının sözünü verdi. Muceb, isterlerse Türk heyetinin de Suudi Arabistan’a gelerek yargılama sürecine katılabilecegini belirtti.

DELİLLER VERİLMEDİ SADECE İFADELER PAYLAŞILDI... İrfan Fidan başkanlığındaki heyet, belgeleri vermeye sıcak bakmadı. Suudi Başsavcı’yla sadece soruşturma kapsamında alınan konsolosluk personelinin ifadeleri paylaşıldı. Olay yeri incelemenin bulguları verilmedi. 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından adliyeden ayrılan Muceb ve beraberindeki heyet, cinayetin işlendiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na geçti.

KİLİT İSİM O... Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb, İstanbul’a gelen 18 kişilik infaz timinin cinayeti işledikten sonra Suudi Arabistan’a dönmesinin ardından gözaltı kararını çıkararak tutuklanmalarını sağlayan başsavcı olarak biliniyor. Ayrıca 18 kişilik infaz timinin sorgusunu da yapan Başsavcı Muceb, soruşturmanın kilit ismi olarak biliniyor.