BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Süt kardeşler evlenirse ne olacak?

Sağlık Bakanlığı'nın ertelediği ''Anne Sütü Bankası Projesi'', TBMM'ye şikayet edildi.

Abone ol

Meclis'e başvuran bir kişi, bu konuda milletvekillerini sağduyulu olmaya davet etti.

Hasan Karaaslan adlı kişi, TBMM Dilekçe Komisyonu'na yaptığı yazılı başvuruda, son günlerde gündemde olan  Sağlık Bakanlığı'nın projesiyle ne yapılmaya çalışıldığının anlaşılamadığını ileri sürerek, projeyi eleştirdi.

SÜT KARDEŞLER EVLENİRSE NE OLACAK?

Bu konuda milletvekillerini sağduyulu olmaya ve toplumsal vicdanla hareket etmeye çağıran vatandaş, başvurusunda şu görüşlere yer verdi:

''Müslüman çoğunluğun olduğu bir ülkede, dini açıdan kardeş sayılan ve mahremlik kavramına dahil olan süt kardeşliği olgusu varken yapılan bu çalışma neye hizmet etmektedir, gerçekten anlaşılamamaktadır. Günümüzde bırakın insanların süt kardeşliği hükümlerini bilmesi, ne olduğunu bile bilmedikleri açıkça ortadadır.

"İNSANLAR TELEFONLA BİLE TANIŞARAK EVLENMEKTEDİR"

Bugün insanlar telefonla bile tanışarak evlenmektedir. Böyle bir yozlaşmayla karşı karşıyayken 20 sene sonra on binlere yüz binlere belki de milyonlara süt kardeşliği durumu nasıl haber verilebilecektir. Bunun kayıtları nasıl tutulacaktır? Kayıtları bugün kadınlara askere çağırma belgeleri gönderenler mi tutacaktır? Bir yanlışlık sonrası süt kardeşler evlenirse ne olacak? Süt kardeşliği konusunda sadece kardeşlik değil, süt teyzelik, süt dayılık gibi durumlarda mevcuttur. Sayılar milyonlara ulaştığında bunun altından kim kalkacak?''