BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  GÜNCEL

Suruç'ta korkutan görüntü!

GAP Eylem Planı'nda Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında su verilmeye başlanmasıyla birlikte bölgedeki bazı yerleşim kesimlerinde taban suyu yükselmeye başlandı.

Abone ol

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki taban suyunun yükselmesi, bölge sakinlerinin tedirgin olmasına yol açtı.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nda yer alan dünyanın en uzun 5’inci tüneli olan Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında su verilmeye başlamasıyla birlikte bölgedeki bazı yerleşim kesimlerinde taban suyu yükselmeye başlandı. Suruç’un 70 haneli ve 350 kişinin yaşadığı Pınarbaşı Mahallesi’nde taban suyunun yükselmesi, tedirginliğe neden oldu.

Taban suyunun yükselmesi ile evleri tehdit altında olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Fadıl Birden, yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi. Taban suyunun yükselmesi nedeniyle evlerinin yıkılmakla karşı karşıya kaldığını ifade eden Ramazan Ada ise "Barajdan bölgeye su verilmeye başlamasıyla birlikte yıllardır susuz olan mahallemizde taban suyu aniden yükselmeye başladı. Drenaj kanalları yapılmadığından dolayı mahalle bataklık halindedir. Bu suyun yükselmesi nedeniyle salgın hastalıklarda ortaya çıkmaya başladı. Vatandaş evini terk etmek zorunda kalıyor. Ekinlerimiz sular altında, hayvanlarımızı otlatmaya götürüp getiremiyoruz" dedi.

Daha önceden mahallede 150 metre sonunda su bulunduğunu ancak şimdilerde ise ellerine aldıkları ağaç dallarını toprağa batırmalarıyla birlikte su fışkırdığını savunan Yusuf Ada da "Temiz suyla kanalizasyon suyu birbirine karışmaya başladı. Çocuklarımız bu yüzden bulaşıcı hastalığa yakalanıyor. Hayvanlarımızı otlatmaya götüremiyoruz. Birçok mahalle sakini saman ve hayvanlarını satmak zorunda kaldı. Bu sorun için defalarca DSİ ve yetkili kurumlara müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Biran önce yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.