BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.410,98
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli mültecilerden anlamlı hareket

Mersin’de yaşayan bir grup Suriyeli, Türkiye’nin kendilerini kabul etmesinden dolayı kentin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Foru...

Abone ol

Mersin’de yaşayan bir grup Suriyeli, Türkiye’nin kendilerini kabul etmesinden dolayı kentin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Forum Mersin’de ’Teşekkürler Türkiye’ bildirisi ve beyaz gül dağıttı.
Öğle saatlerinde bir araya gelen Suriyeliler, ilk önce Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teşekkür bildirisi ve gül dağıtmak için izin istediler. Emniyet Müdürlüğü’nden alınan iznin ardından Suriyeli vatandaşlar, kentin en işlek ve en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Forum Mersin’de kutular içinde getirdikleri teşekkür bildirisi ve gülleri dağıtmaya başladılar. Alışverişe gelen ve giden her vatandaşa bildiri ve gül uzatan Suriyeliler, Türkiye halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler. Bildiri ve gül karşısında önce şaşkınlık yaşayan bazı vatandaşlar ardından Suriyeli vatandaşlara teşekkür ettiler. Yaklaşık 1 saat boyunca etkinliklerini sürdüren Suriyeliler, vatandaşların takdirini topladı.

"BİZ DE ONLARA TEŞEKKÜR EDERİZ"
Türk vatandaşlar, "Türk vatandaşının Suriye’ye yardımından dolayı teşekkür çiçeği verdiler. Biz de onlara teşekkür ederiz. Biz Türk vatandaşıyız, yardımseveriz. Müslüman devletlere yardım etmeyi içimizde hep bir borç biliriz. Bütün Suriyeliler değil bütün İslam alemine yardım etmeyi severiz. Türk vatandaşı olarak bir minnet borcumuz vardır" ifadelerini kullandılar.

İŞTE O BİLDİRİ
’Teşekkürler Türkiye’ diye başlayan bildiride şu ifadelere yer verildi:
"Mersin’de yaşayan Suriye halkı cömert Türk halkına dünyanın kendi haline bıraktığı Suriye halkına gösterdikleri misafirperverlikleri ve insani yaklaşımlarından dolayı en içten şükranlarımızı sunuyoruz ve halkımızın medeniyetini yansıtmayan bazı Suriyeli vatandaşlarının bazı ferdi davranışlarından dolayı özür diliyoruz. Ayrıca Suriye halkımızın kardeş Türk halkının adet ve geleneklerine saygı göstermelerini rica ederiz. Büyük Türkiye halkı ve hükümetinin refah ve başarılarının sürekliliğini dileriz."
(İHA)