BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  DÜNYA

Suriyeli gol kralı, Türkiye’de garson oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e sığınan ve Suriye lokantasında garsonluk yapan Suriyeli gol kralı İbrahim El Ahmed’e (22), İstanbul ...

Abone ol

Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e sığınan ve Suriye lokantasında garsonluk yapan Suriyeli gol kralı İbrahim El Ahmed’e (22), İstanbul Yeşilköy Spor Kulübü tarafından teklif götürüldü. Haberi basın mensuplarından alan genç futbolcu, “Futbol benim can yoldaşım. Heyecandan dizlerim titriyor” dedi.
Suriye spor kulüplerinden El Jaish’de oynayan ve Suriye Gençler Futbol Ligi’nde iki sezon gol kralı olan İbrahim El Ahmed (22), ülkesindeki iç savaştan kaçarak İzmir’e sığınmış, buradaki Suriye lokantasında garsonluk yapmaya başlamıştı. Futbolu unutamayan ve bir Türk takımında forma giymek isteyen El Ahmed’e, yeşil ışık İstanbul Yeşilköy Spor Kulübü’nden geldi. Kendisine teklif getirildiğini öğrenen El Ahmed, sevincini arkadaşlarıyla paylaşırken, yeşil sahalara yeniden dönmek için can attığını söyledi.
İlk olarak Al Shorta takımında futbola başladığını kaydeden El Ahmed, daha sonra El Jaish takımında forma giydiğini, El Jaish genç takımında 2006 ve 2009 yıllarında gençler liginde gol kralı olduğunu ifade etti. 2009 yılında Suriye Genç Milli Takımı’na seçildiğini ancak iç savaşla birlikte takımın maç yapamaması sonucunda top oynayamadığını söyleyen El Ahmed, Şam’daki hükümet karşıtı protestolara katıldığı için de iki kez hapse atıldığını belirtti. Üçüncü kez tutuklandığında silah kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren El Ahmed, “1,5 yıl boyunca bulunduğum cezaevinden kaçarak 1 ay önce Türkiye’ye sığındım. 2 yıl süre içinde hiç futbol oynayamadım. Yaşadıklarım kolay değildi” sözleri ile yaşadıklarını özetledi.

“BİZİ TOP OYNAMAKTAN MAHRUM ETTİLER”
Suriye’de yaşanan savaşın dışında hiçbir alternatifin olmadığını belirten İbrahim El Ahmed, “Ülkeme geri dönmeyi elbette isterim. Ailemden bir yıla yakındır haber alamıyorum. Sağ oldukları konusunda bile bir bilgim yok. Suriye’de savaş bitse de futbol yok. Bizi top oynamaktan mahrum ettiler. İnşallah bundan sonrası benim için iyi olur. İstanbul Yeşilköy Spor Kulübü’nden telif aldığım için çok mutluyum. Heyecandan dizlerim titriyor. Haberi sizden aldığım için de çok mutluyum. Burada top bile sektiremedim heyecandan. Ayağımda top tutamadım. Futbol benim can yoldaşım” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ DROGBA’YI ÖRNEK ALIYORUM”
Türk takımlarının sahalardaki performansları konusunda da değerlendirmede bulunan Suriyeli futbolcu, özellikle Galatasaray’a karşı büyük bir sempati duyduğunu söyledi. Genç futbolcu, “Türkiye’de özellikle Galatasaray’ı destekliyorum. Tüm oyuncular bana göre başarılı ama Drogba’nın yeri benim için ayrı. Umarım onunla bir gün tanışırım” diye konuştu.
İstanbul Yeşilköy Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ayata ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kulüp başkanımız Bektaş Yıldız telefonla bizlere ulaştı. İzmir’de yaşayan Suriyeli gol kralına yardımcı olmak istediğini söyledi. Biz de kendisine kulübümüz adına yardımcı olmak istiyoruz. Başkanımız şu anda yurt dışında olduğu için resmi görüşmeler dönüşünden sonra yapılacak" dedi.