BIST 10.250
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,99
HABER /  DÜNYA

Suriyeli bakan: Kürtlere özerklik görüşülür

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zubi, "Kürtlere özerklik meselesi, siyaset anlamında, yasalar çerçevesi içinde olması kaydıyla görüşülür" dedi.

Abone ol

Suriye devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Enformasyon Bakanı Umran Zubi'ye, Kürtlere özerklik verilmesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kürtlere statü verilmesiyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Bakan Zubi, şunları söyledi:

"Suriye'de yönetim, Suriye toprağının bir miliminden feragat etmez. Kürtler de Suriyeliler gibi bu halkın bir parçasıdır. Suriyeliler için ne geçerliyse onlar için de aynı şey geçerli. Kürtler için bir özerklikten bahsediliyor. Bu konu siyaset anlamında, yasalar çerçevesi içinde kalması kaydıyla görüşülür."

"KÜRTLERE ÇOK YARDIMDA BULUNULDU"

Suriye'nin IŞİD'e karşı Kürtleri desteklediğini de dile getiren Zubi, şöyle devam etti: "Ordu veya hükümet olsun Suriyeli Kürtlere çok yardımda bulundu. Bazıları inkâr etse de, Suriye'de Kürtlere IŞİD'e karşı mücadele için destek verdik"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, geçen hafta verdiği özel mülakatta Kobani meselesinden önce Suriye'deki Kürtlere silah yardımı yaptıklarını iddia etmiş, "Ancak onlar bunu kabul etmeyeceklerdir" demişti.