BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den Türkiye'ye Afrin tehdidi

Türkiye'de Afrin operasyonu en ön sırada gündemdeki yerini korurken Suriye'den son dakika Türkiye açıklaması geldi. Esad yönetimi, Türkiye'nin Afrin'e girmesinin saldırı eylemi olarak değerlendirileceğini söyledi.

Abone ol

Türkiye Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü YPG'yi karşı operasyon hazırlığı yaparken Suriye flaş bir açıklama yaptı. Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad "Türkiye'den Afrin'e yönelik herhangi bir askeri operasyon bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek" dedi. Mikdad, Türk uçaklarının saldırması halinde hava savunma sahalarının Türk uçaklarını vurmaya hazır olduğunu öne sürdü.

'HERHANGİ BİR TÜRK UÇAĞI HEDEFİNİ YOK ETMEYE HAZIRIZ'

Devlet televizyonunun aktardığına göre Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikdad ayrıca "Eğer Türk savaş uçakları bir saldırıya girişirse Suriye hava savunması herhangi bir Türk uçağı hedefini yok etmeye hazır" ifadelerini kullandı.

'TÜRK YÖNETİMİNİ UYARIYORUZ'

Mikdad "Türk yönetimini uyarıyoruz. Eğer Afrin bölgesinde herhangi bir askeri operasyona girişirlerse bu Türk ordusu tarafından yapılmış bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek" dedi.

RUSYA'NIN VERDİĞİ S400'LER VAR

Suriye'nin Lazkiye kentinde Rusya'nın konuşlandırdığı S-400 füze bataryaları, ülkedeki hava savunma sisteminin temelini oluşturuyor.

Esad yönetimi ABD'nin, askerlerinin Suriye'nin bazı bölgelerinde süresiz olarak kalacağı sinyalini vermesinin ardından bugün sert bir açıklama yapmıştı. Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının meşru olmadığını ve Suriye'nin egemenliğine karşı bir "saldırı" olduğunu söylemişti. 

Afrin'in kilidi Bordo Berelilerde! Herşeyi onlar belirliyor...

Mete Yarar'dan çarpıcı Afrin analizi