BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den kötü haber Türk tankını vuruldu şehit var

TSK, Fırat Kalkanı operasyonu sırasında DAEŞ'!in iki tanka saldırdığını, 3 askerimizin şehit olduğunu duyurdu. Genelkurmay şehitlerle ilgili açıklama yayınladı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Vukuf bölgesinde DAEŞ teröristleri tarafından 2 tanka saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker şehit olurken 4 asker de yaralandı. Şehitlerin isimleri ve memleketleri de belli oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, DEAŞ'a yönelik operasyonlarda teröristlerin iki tankı hedef aldığı ve ilk etapta 2 askerin şehit düştüğü belirtildi. İlerleyen saatlerinde açıklama güncellendi ve yaralı olan askerlerden birinin daha şehit olması ile sayının 3'e çıktığı bildirildi.

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada olayın ayrıntılarına ilişkin şu bilgiler verildi;

"Harekâtın 14’üncü gününde operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 44 hedefe fırtına obüsleriyle 153 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur.

24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 437 hedefe 1852 atım yapılmıştır. Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca saat 12:30 sularında BARAGİDAH bölgesinde tespit edilen DEAŞ hedefleri vurulmuştur. Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Vukuf ve Sadvi köyleri ele geçirilmiştir.

TAS ROKETİYLE TANKIMIZ VURULDU

-Vukuf bölgesinde meydana gelen çatışmalar esnasında DEAŞ unsurlarınca güdümlü TAS roketleriyle iki tankımıza yönelik yapılan saldırıda maalesef 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal helikopterle hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır. Ayrıca yine Vukuf bölgesi ve civarında süren çatışmalarda iki ÖSO personeli hayatını kaybetmiş, iki personeli de yaralanmıştır."

ŞEHİT SAYISI 3'E ÇIKTI
TSK ilerleyen saatlerde şehit sayısının değiştiğini duyurdu ve yaralılardan birinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Böylece şehit sayısı 3'e çıkmış oldu.

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİLER

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in, saldırısında şehit olan 3 asker ile yaralanan 4 asker, Türkiye'ye getirildi. Kilis Valisi İsmail Çataklı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Coşkun Doğan ve Emniyet Müdürü Candemir Özdemir de hastaneye gelerek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Cerablus'ta şehit düşen askerlerimizin kimlikleri de belli oldu. Şehitlerin isimleri ve memleketleri şöyle;

Osman Karakuş : Tankçı Uzman Çavuş (Amasya)

Ziya Özkozanoğlu : Uzman Çavuş (Adana - Kozan)

Muhammed Koşan : Astsubay (Bingöl)