BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den kaçıp Van'a yerleştiler

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan 12 Suriyeli aile Van’a sığındı

Abone ol

Suriye’deki iç savaştan dolayı Türkiye’ye kaçışlar devam ediyor. Suriye sınırında bulunan Hatay’dan sonra Suriyeliler Van’a da sığınmaya başladı. Ülkelerinden 18 gün önce kaçan Suriyeliler, bir tanıdıklarının vasıtasıyla Van-Özalp karayolundaki boş bir arsaya kurdukları çadırlara yerleşti.

Aileleriyle birlikte Van’a gelen Suriyeliler, kaldıkları çadırlarda çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Ailelerinin bir kısmını Suriye’de bırakan aileler, Van’da ise endişeli bekleyişlerine devam ediyor. Hiçbir gelir kaynakları olmadığını belirten Suriyeli aileler, zor günler geçiriyor.

BİZİM İÇİN TÜRKİYE DAHA GÜVENLİ

Suriye’deki savaştan dolayı kaçtıklarını belirten Suriyeliler, “Çocuklarımızı ve ailelerimizi alıp geldik. Ailemizin yarısı orada kaldı. Biz burada kalmak istiyoruz, müsaade istiyoruz. Biz 18 gündür buradayız ve çadırlarda yaşıyoruz. Biz Esad’ın zulmünden kaçıp buraya geldik. Anne ve babamız orada kaldı. Oradan haber alamıyoruz. Buradan da perişanız. Türk devleti bize yardım etsin. Suriye'de savaş var ve korkuyoruz. Burası bizim için daha güvenli.” dediler.

Orada bıraktığı ailesinden haber alamadıklarını belirten Suriyeli Şükrü Nesih, “Biz Van’a pasaportla geldik. Ailemizi orada bıraktık ve mecburen buraya geldik. Biz 18 gün önce buraya geldik. Suriye’den pek haberimiz yok. Ailemizin bir kısmı orada kaldı. Evimiz orada ama pek de haber alamıyoruz. Apar topar geldik, sadece ailemizin bir kısmını getirdik.” şeklinde konuştu.