BIST 10.266
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.398,56
HABER /  GÜNCEL

Geriye duvara yazdığı yazı kaldı

Diyarbakır'da mayın patlaması sonucu şehit düşen Bakım Onarım Assubay Çavuş Selman Aksu ve er Kadir Kayıkçı'nın evinde yas var

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin karayolunda menfezin altına döşediği uzaktan kumandalı mayını patlatması sonucu şehit düşen Selman Aksu ve Kadir Kayıkçı'nın baba evine ateş düştü.

Şehit er Kayıkçı'dan ise geriye askere gitmeden önce evinin duvarına yazdığı "Kadir" yazısı kaldı.

'BENİ MERAK ETMEYİN' DEDİ AMA....

Lice'de mayın patlaması sonucu şehit olan Bakım Onarım Assubay Çavuş Selman Aksu'nun İzmir'deki baba evine ateş düştü. Acı haber sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı'ndan gelen askeri ekip tarafından bildirdi. Altı kardeşin en büyüğü olan Selman Aksu'nun geçen yıl 30 Ağustos'da Balıkesir Assubay Meslek Yüksek Okulunu bitirdiği, kursların ardından yaklaşık bir ay önce görev yeri olan Lice İlçesi'ndeki birliğine katıldığı öğrenildi. Soğuk algınlığına bağlı rahatsızlık yaşayan ve rapor alan Aksu'nun birkaç günlüğüne İzmir'e geldiği, bir hafta önce de yeniden görev yerine döndüğü bildirildi.

İzmir'e geldiğinde ailesine 'Beni merak etmeyin, Yerim çok rahat. Silahların bakım ve onarımını yaptığım için de birlik içinde kalıyorum. Fazla dışarıya çıkmıyorum' diyen Selman Aksu'nun iki gün önce de telefonla annesi Şirin ve tek kızkardeşi Emine ile görüştüğü belirtildi.

Askeri heyetle birlikte taziyeleri kabul eden baba Hayrettin Aksu da, 'En son iki gün önce konuştuk. Oğlum yerinin rahat olduğunu söylüyordu ama terör acısı bizi de vurdu. Söyleyecek birşey bulamıyorum' diyerek gözyaşı düktü.

Ailenin aslen Mardin Midyatlı olduğu 15 yıl önce iş olanakları nedeniyle İzmir'e göçüp Kadifekale'ye yerleştiği bildirildi.
Şehit assubayın cenazesinin İzmir?de yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

ARDINDA EVİNİN DUVARINA YAZDIĞI YAZI KALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKAYIN

[PAGE]

GERİYE DUVARDAKİ YAZI KALDI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin karayolunda menfezin altına döşediği uzaktan kumandalı mayını patlatması sonucu şehit olan er Kadir Kayıkçı'nın Kağıthane'deki baba evinde yas var.

Şehit haberini alan aile binayı Türk bayraklarıyla donattı. Tedbir amaçlı olay yerine ambulans da sevk edildi. Kayıkçı'dan geriye askere gitmeden önce evinin duvarına yazdığı "Kadir" yazısı kaldı.