BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Camide palyançolu eğitim

Burdur Müftülüğü tarafından kentteki camilerde düzenlenen yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklara camileri sevdirmek amacıyla palyaçolu eğitim yapılıyor.

Abone ol

Burdur Stat Camisi'nde düzenlenen etkinlikte, palyaçolar tarafından çocuklar arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi, dini bilgiler palyaçolar tarafından çocuklara anlatıldı. Çocuklar palyaçolar eşliğinde namaz ve farzlarını da öğrendi.

İl Müftüsü Yardımcısı Halil Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz Kuran kursları kapsamında çocukların dini bilgilerini pekiştirmek ve camileri sevdirmek amacıyla çeşitli oyunlar düzenlediklerini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye'nin dört bir tarafındaki camilerde, yurtlarda Kur'an-ı Kerim kurslarının açıldığını anlatan Taş, ''Yaz Kuran kurslarının daha keyifli geçmesi amacıyla camilerde çeşitli oyunlar düzenleniyoruz. Etkinlikte çocuklar, öğrendikleri bilgileri palyaçolarla pekiştiriyor'' dedi.

Programla çocukların camilerde güzel zaman geçirdiklerini de belirten Halil Taş, çocukların bu tür etkinlikler sayesinde camilere gelmeye daha çok istekli olduklarına dikkati çekti.