BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  DÜNYA

Suriye'den flaş Süleyman Şah açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yeni yerine yaptığı ziyarete Suriye'den tepki geldi.

Abone ol

Davutoğlu'nun Türkiye sınırına birkaç 100 metre uzaklıktaki Eşme köyüne taşınan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na gerçekleştirdiği sürpriz ziyaretin ardından bir açıklama yayımladı.

Yayımlayan Suriye hükümeti şu ifadeleri kullandı:

"Davutoğlu'nun Suriye hükümetinin rızası olmadan Suriye topraklarına sızması; egemenliği olan bir ülkeye açık bir saldırı ve uluslararası anlaşmalar ile hukukun ihlalidir."

Açıklama, Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından duyuruldu.

29264851.jpg

DAVUTOĞLU SÜLEYMAN ŞAH ZİYARETİNDE NELER YAŞADI?

Ahmet Davutoğlu, dün Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu yeni yerleşkesinde ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 22 Şubat 2015 tarihinde yaptığı operasyonla, Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan 38 personel ile türbe içerisindeki Süleyman Şah ve iki muhafızının naaşı ile diğer eşyaları Suriye'nin Eşme köyüne taşımıştı. Operasyonda 39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personel görev almıştı.

basbakan-ahmet-davutoglu-suleyman-sah-turbesini-ziyaret-etti-suriye-esme-koyu.jpg

Davutoğlu, Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesini ziyaret etti. Eşme Köyü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Süleyman Şah Türbesi'ne giderek burada incelemelerde bulunan Davutoğlu, dua yaptıktan sonra Topçu Meydanı'ndaki mitinge katılmak üzere buradan ayrıldı.

cepou1xvaaetrzz.jpg

cepou0qvaaakbpe.jpg

cepou2puuaa50fg.jpg