BIST 10.392
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.408,03
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den 'demir yumruk' uyarısı

Şam yönetimi, cuma günü meydana gelen saldırıdan sorumlu tuttuğu gruplara 'demir yumruk'la yanıt vereceğini duyurdu. Muhalefet ise saldırıyla ilgili olarak Esad rejimini suçluyor.

Abone ol

Suriye'de İçişleri Bakanlığı, kendi ifadesiyle ''hükümet karşıtı terör saldırılarına demir yumrukla yanıt vereceği'' uyarısında bulundu.

Şam'da cuma günü meydana gelen bombalı saldırıda aralarında güvenblik güçleri ve sivillerin de bulunduğu en az 26 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhalif gruplar, hükümeti karşıtlarının güvenilirliğine darbe vurmak ve Arap Birliği gözlemcilerini etkilemek amacıyla saldırıyı düzenlemekle suçladı.

İçişleri Bakanı İbrahim el Şaar, saldırıyı bir intihar bombacısının gerçekleştirdiğini belirterek, eylemcinin ''daha fazla insanı öldürmek amacıyla kendini infilak ettirdiğini'' söyledi.

Önde gelen muhalif gruplardan Suriye Ulusal Konseyi ise, saldırıdan ''kirli oyunlar'' oynamakla suçladığı Esad rejimini sorumlu tuttu ve bağımsız bir uluslararası komisyonun bu olayı incelemesi çağrısında bulundu.

Özgür Suriye Ordusu da olayla bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

İki hafta önce yine Şam'da meydana gelen benzer bir saldırıda 44 kişi hayatını kaybetmişti.