BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de protestolar devam ediyor

Suriye'nin çeşitli kentlerinde binlerce gösterici hükümeti protesto ediyor. Güvenlik güçlerinin tazyikli su kullandığı ve havaya ateş açtığı gösterilerde, henüz hayatını kaybeden olmadı.

Abone ol

Suriye'nin çeşitli kentlerinde, binlerce kişinin katılımıyla hükümet karşıtı gösteri ve yürüyüşler düzenleniyor.

Daha önceki gösterilere yaptıkları sert müdahalelerle eleştiri toplayan güvenlik güçlerinin daha kontrollü davrandığı bildiriliyor.

Güvenlik güçlerinin tazyikli su kullandığı ve havaya ateş açtığı bugünkü gösterilerde, henüz kimsenin hayatını kaybetmediği ifade ediliyor.

Başkent Şam'daki gösterilere katılan protestoculardan bazılarının tutuklandığı da gelen haberler arasında.

'Göstericilere ateş edilmeyecek'

Suriyeli muhalif lider Luay Hüseyin, BBC'ye yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın danışmanının, gösterilerde protestoculara ateş açılmayacağına söz verdiğini aktarmıştı.

Hüseyin, diğer muhalefet liderleriyle birlikte Esad'ın danışmanı Buteyna Şaban ile ülkedeki krizin çözülmesi için görüşmeler yaptıklarını ifade etmişti.

Gösterilerin başladığı günlerde göz altına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Hüseyin, görüşmelerin haftaya da devam edeceğini söyledi.

Kızılhaç'tan kınama

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, ordunun kuşatması altındaki kentlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Şam yönetimine başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını açıkladı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Suriye'deki iktidar karşıtı protestolarda gözaltına alınanların sayısının binlerle ifade edildiğini dile getirdi.

Örgütün Orta Doğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Beatrice Roggo tam olarak kaç kişinin gözaltında olduğunu bilmemenin kendilerinde büyük kaygı yarattığını belirtti.

Roggo Suriye hükümetine de çağrı yaparak, Kızılhaç görevlilerinin ülkenin bazı bölgelerindeki yardıma muhtaç insanlara ulaşmasına izin verilmesini istedi.

İsyan hareketinin yoğun olduğu Dera ve Humus kentleri Suriye ordusunun kuşatması altında.

Ancak Roggo bu kentlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Suriye yönetimiyle temaslarının sonuçsuz kaldığını ifade etti.