BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den öğretmen adaylarına müjde!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kırşehir'deki mitinde yaptığı konuşmasında, atanması yapılmayan öğretmenleri, öğrencileriyle kavuşturma sözü verdi!

Abone ol

İNTERNETHABER/CHP Lideri Kılıçdaroğlu Kırşehir'de partisince düzenlenen mitingde "Halkın iktidarında atanamayan öğretmen olmayacak. Öğretmenlerimiz öğrencelerine kavuşacak" diğerek öğretmen adaylarına müjde verdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, Kırşehir'in eğitimde çok ilerde olduğunu belirterek, 9 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti'nin sorunlarını çözemediğini söyleyerek şikayetlerde bulundu.

"KAFANIZA TAŞ DÜŞMESİN"

AK Parti hükümetinin maskelerini indirmeye devam ettiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gövdelerini silkeliyorum. İl il, ülke ülke bunları silkeleyeceğiz. Size dallarını silkeleyin diyorum ama, sanmayın ki elma düşecek. Düşse düşse, taş düşer. Kafanıza dikkat edin" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Recep Bey ne diyordu? 'Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim'. Ne oldu? Türkiye'de huzursuzluk var. Bir proje ürettik. Dedik ki, 'hiçbir çocuk yatağa aç girmesin'. Ne güzel kutsal bir amaç. Onlar bizim geleceğimiz. Dedik ki, 'Aile Sigortası'nı getireceğiz. Her kadına 600 TL para vereceğiz. O'nu namerde muhtaç etmeyeceğiz.' Diyorlar ki, 'sen parayı nerden bulacaksın, bunun kaynağı nereden?'. Önce diyorlardı, baktılar ki kaynağı tuttu, 'nasıl bulacaksın' diyorlar. Ben her kuruşu hesaplayan biriyim. Recep Tayyip Erdoğan'ın ne hasabı varmış, hesap yapmasını biliyor muymuş?"

"EMEKLİNİN KIRILAN ONURUNU ONARACAĞIM"

Çiftçinin hayatından memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bütün çiftçi kardeşlerimin oyunu istiyorum. Onların sorunu da çözeceğiz. 'Mazotu 1,5 lira yapacağım' dedim. Efendim 'petrol dışardan geliyor, fiyatı biz belirlemiyoruz' diyorlar. Emekliler hayatından memnun mu? Siz diyorsunuz ki emekliler hayatından memnun değil. Ama Recep Bey diyor ki 'emeklilerin durumu çok iyi yaz tatilini Kanarya Adaları'nda geçiriyorlar'. Ben ve arkadaşlarım emeklilerin sorunlarını dile getirdiğimizde, AK Partili iki bakan çıkıp, 'biz emekliye şunu verdik, biz emekliye şunu yaptık' diye açıklama yapıyor. Emeklinin derdini iyi bilirim. 9 milyon emeklinin oyunu istiyorum. Onların kırılan onurunu onaracağım. Herkes yatırdığı pirimin hakkını alacak. Burada bir pankart görüyorum, 'Halkın telefonunu değil, derdini dinle Recep Bey' diyor. Derdinizi telefonla anlatın emekli kardeşlerim tamam mı?" diye konuştu.

GENÇLE YILDIZLI YURT

Konuşmasında gençlerin sorunlarına da değenen Kılıçdaroğlu, "Biz halkın partisi olarak, gencin, yaşlının, esnafın, herkesin partisi olarak gençlere de önem verdik. Burada üniversite var. O öğrencilerin yeteri kadar yurdu var mı? 80 yıldır niye yurt yapılmaz. Niye karanlık odaklara teslim edilir. Her üniversite öğrencisinin sıcak- soğuk suyu olan, bir veya iki kişilik odaları olan, yıldızlı öğrenci yurtlarını getireceğiz. Bu görevi, 100 konut yapsın diye değil, öğrenci yurdu yapsın diye TOKİ'ye vereceğiz.

Gençlerimiz için, 15 aydan 9 aya, sonra da 6 aya askerliği indirerek, gençlerimizin askerlik sorununu bitireceğiz. Arzu ederlerse, yaz aylarında askerliklerini yapacaklar. Üniversite bittiğinde askerlikleri de bitmiş olacak. Bunu söylediğimde iktidar, 'memleketi kim savunacak' diye soru soruyor. Cevabı, senin oğlun 21 günlük, Burdur valisi gözetiminde askerlik yaparken, aklına hiç gelmedi mi memleketi kim savunacak" dedi.

"ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK"

"Biz ulusal bağımsızlık savaşını yedi düvele karşı, iman gücümüzle, dişimizle tırnağımızla mücadele ettik ve kazandık. Aynı şey olursa yine mücadele ederek kazanırız" diyen Kılıçdaroğlu, üniversiteyi bitirip atanması yapılmayan öğretmenlere de sahip çıktı. Kılıçdaroğlı, "Okul var, öğrenci var. Dışarıda da öğretmen var. Niye atanmıyor. Atamayan öğretmenlerin yerine ithal öğretmen getirecekler. İthal koyunlardan sonra, ithal öğretmen, ithal doktor, ithal çiftçi. Peki bizim insanlarımız ne olacak? Halkın iktidarında atanamayan öğretmen olmayacak. Öğretmenlerimiz, öğrencelerine kavuşacak" diye konuştu. 

İŞÇİLERE FABRİKA SÖZÜ

Konuşması sırasında halkın arasındaki "şeker bizimdir satılamaz" pankartına dikkat çeken Kılıçdaroğlu işçiler ile ilgili projelerini ise şöyle anlattı: "Önce sendikacılarımıza bir sözüm var. Sendikacılar, işçi kardeşlerim. Sizlerin fabrikaları satıldığı zaman, işçi kardeşlerim eylem yaptı, 'susma sustukça sıra size gelecek' sloganı vardı. Fabrikaları, parça parça ellerinden gitti. Fabrika işçilerin tamamı alın teriyle işlerine geri dönecek ve fabrikalarında çalışacakar.

Bursa'da, ABD'lilerin fabrikasını biliyor musunuz? 'Ben getiriyorum, sen üretme' diyor. Üretmeyen toplum geleceğe güvenle bakamaz. Benim ülkemin fabrikaları olacak, bacası tütecek"

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "Çiftçi kardeşlerime bir sözüm var. Çiftçiye verilen teşvik 5,5 milar lira. Sadece mazottan 6 milyar lira teşvik alıyorlar. Bu tabloyu kimse unutmasın diyorum. Buğdayın, arpanın, pamuğun durumunu hepimiz biliyoruz.

Annelere sesleniyorum, çocuğunuzu büyüttünüz, yemeyip yedirdiniz, içmediniz içirdiniz. Yetiştirdiniz, dediniz ki 'üniversiteyi kazansın benden daha iyi yaşam sürsün.' Ne yaptıyar, 1 milyon 700 bin çocuğun umudu ile oynadılar. O çocuklara şifre yok dediler. Sonra da sehven, son olarak da şifre var, kopya yok dediler. Bir sınav yapmayı beceremeyen bir hükümet, Türkiye'yi sağlıklı yönetebilir mi?"