BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de öyle işkenceler görmüş ki...

Akrabalarını Suriye’deki iç savaştan kaçırmak için Suriye’ye giden Sedat Sakin görüdüğü işkenceleri anlattı

Abone ol

Akrabalarını Suriye’deki iç savaştan kaçırmak için Suriye’ye giden ve orada Esed güçleri tarafından yakalanıp cezaevine gönderilen Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Sedat Sakin, işkencelerle geçen 65 gün sonunda ailesine kavuştu.

TÜRKİYE - SURİYE ARASINDA TAKSİCİLİK YAPIYOR

Türkiye - Suriye arasında taksicilik yaptığını ve 2 Haziran’da Suriye’ye geçtiği sırada gözaltına alındığını söyleyen Sedat Sakin; “2 Haziran’da, Halep’e amcamın çocuklarını getirmek için gitmiştim. Benzin almaya istasyona girdiğimde bir anda bombalar patladı ve etrafımızdaki asker sayısı arttı. Yakındaki bir camiye gittik ama kapılar kapandığı için dışarıda kaldık. O esnada askerler orayı bastı. Bizi aldılar, önce boş bir araziye götürdüler. Başımıza silah dayadılar. Epeyce de dayak attılar. Sonra helikopterle Şam'a götürdüler. Şam'da güneş görmeyen bir yere kapattılar. Asker bizi polise devredene kadar işkence gördük. 43 gün sonra ailemle ancak irtibat kurabildim. Yaşadığıma şükrediyorum."dedi.

AİLESİYLE PARA KARŞILIĞINDA GÖRÜŞTÜ

Ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerini polislere para vererek gerçekleştirdiğini anlatan Sedat Sakin, şu bilgileri verdi: "Meğer ben görüştükten sonra ailemi arayıp yine para istiyorlarmış. Babam 2 kez onlara para göndermiş. Dönüşte önce Dubai'ye sonra da İstanbul'a geldik. Çok şükür verilmiş sadakamız varmış. Kurtuldum.” dedi.

AİLESİNE KAVUŞTUĞU İÇİN MUTLU

Sedat Şahin'in eşi Tülay Şahin ise 70 gün sonra da olsa eşine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek duygularını şöyle anlattı: " Eşimin kurtulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz onu 'öldü' biliyorduk. 40. günü kadar böyleydi. Telefonla görüştükten sonra ümidimi kesmedim. Çok şükür sağ salim geldi."

Çocuklarının ilk geldiği gün kendisini tanımadığını anlatan Sedat Şahin, "İlk günler çocuklarımda bana karşı yabancılık çektiler. Şu anda alıştılar. Gece artık benimle birlikte yatıyorlar." diye konuştu.