BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı artıyor!

Suriye'de ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 128 kişinin öldüğü bildirildi.

Abone ol

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), rejime bağlı birliklerin Şam'ın semt ve beldelerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 37 kişinin yaşamını yitirdiğini çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

ÖLÜ SAYISI 128'E YÜKSELDİ

Ülkenin iç kesimlerinde yer alan Hama kentinde, hava destekli saldırılarda ve yönetim karşıtı gösterilerde açılan ateş sonucu 33 kişinin öldüğünü kaydeden örgüt, İdlib'te 14, Halep'te 20, Humus'ta 9, Dera'da 8 ve Deyru'z Zor kentinde 7 olmak üzere ölü sayısının 128'e çıktığını duyurdu.

Öte yandan aktivistler, Halep'in Salahaddin bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile nizami ordu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ve bir askeri helikopterin bölgeye ateş açtığını bildirdi.

ÖSO HALEP'TE İLERLEME KAYDEDİYOR

Kentin Furkan ve Meridiyen bölgesinde iki ordu arasında da çatışmalar yaşandığını ve çatışmaların Meridiyen Oteli'nin arkasında yoğunlaştığını ifade eden yerel kaynaklar, ÖSO'nun Halep kentinde nizami orduya karşı ağır silahlara karşı hafif silahlarla ilerleme kaydettiğini belirtti.

ÖSO'nun Halep'teki Menağ askeri havaalanına saldırı başlattığını da kaydeden aktivistler, Firdevs bölgesine ordu tarafından saldırı düzenlendiğini bildirdi.

KENTE HAVAN VE ROKET

Aktivistler, rejim güçlerinin Şam'ın Tadamun bölgesine hava destekli saldırı düzenlediğini, Zübeyr Cami imamı Ahmet Salih Ahmeti ile çocuklarının ve cami cemaatinden bazılarının boğazları kesilerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

Aktivistler, Şam'ın Hamuriye bölgesinin de yoğun operasyonlara maruz kaldığını, güvenlik güçlerinin Filistinlilerin kaldığı Yermük mülteci kampına baskınlar düzenlediğini, Şam'ın Meze bölgesindeki askeri havaalanından Kefr Susa bölgesine havan ve roketlerin atıldığını, ÖSO'nun Haresta bölgesinde çok sayıda askeri esir aldığını söyledi.

Deyru'z Zor kentinde de yoğun operasyonların düzenlendiğini ve ordunun kentin belli yerlerini bombaladığını söyleyen aktivistler, ÖSO'nun kentteki siyasi istihbarat merkezini ele geçirdiğini ifade etti.

Aktivistler, Hama, Humus, Dera, İdlib, Şam'ın banliyöleri ve Halep'te operasyonların hava destekli olarak devam ettiğini duyurdu.