BIST 10.256
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.404,21
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 131'e yükseldi

Suriye Genel Devrim Konseyi Medya Sorumlusu el-Hamavi, Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'in yüzde 50'sini elinde tuttuğunu belirtti.

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun, yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlerde düzenlediği operasyonlarda açılan ateşte, ölü sayısının 131'e yükseldiğini duyurdu.Londra merkezli örgüt, ordunun, sabahtan bu yana Halep'te, Şam'ın banliyölerinde ve Humus'ta gerçekleştirdiği operasyonlarda, 23'er kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

ÖLÜ SAYISI 131'E ÇIKTI

Örgüt, Deyru'z Zor'da 13, Haseke'de 12, İdlib'te 14, Hama ve Dera'da 10'ar ve Lazkiye, Kuneytra ve Rakka'da birer olmak üzere ülke genellinde ordunun gerçekleştirdiği operasyonlarda açılan ateşte ölü sayısının 131'e çıktığını kaydetti.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi Medya Bölge Sorumlusu Semih el-Hamavi, ordunun, Halep'in Salahaddin bölgesini yoğun top ateşine tutması nedeniyle ölü ve yaralıların olduğunu belirterek, Halep'te nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

HALK KAÇIYOR

El-Hamavi, ÖSO'nun Halep'in yüzde 50'sini kontrolüne aldığını söyledi.

Rejimin kontrolünü kaybettiği yerlerde ÖSO'dan tekrar geri almak için savaş uçaklarını dahi kullanmaktan çekinmediğini dile getiren el-Hamavi, çatışma bölgelerinde halkın operasyonlar nedeniyle kaçtığını ifade etti.

İdlib'in Kafr Roma beldesini güvenlik güçlerinin yoğun top ateşine tutması sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve 80'den fazla kişinin de yaralandığını ifade eden el-Hamavi, İdlib'in Maret El-Numan bölgesinde de operasyonların yoğun olarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

HALK KORKU VE PANİK YAŞIYOR

Başkent Şam'ın Kadem, Aseli, Cobar ve Haresta semtlerinde sabahtan bu yana iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını ve açılan tank ateşinde onlarca evde hasarın meydana geldiğini anlatan el-Hamavi, Şam'ın Derya bölgesindeki Rıdvan ve El-Vatan hastahanelerinin henüz bilinmeyen sebeplerden dolayı kapandığını anımsattı.

El-Hamavi, başkentin Seyyide Zeyneb bölgesindeki Hacire bölgesinde elektriklerin kesilmesinden dolayı halkın korku ve panik içinde olduğunu da savundu.

Humus'un birçok semtinde düzenlenen operasyonlarda onlarca evin yıkıldığını vurgulayan el-Hamavi, Rastan ve Telbise'de helikopterlerin yerleşim yerlerini bombaladığını da sözlerine ekledi.