BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 109'a yükseldi

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflere karşı çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 109'a yükseldiği bildirilidi.

Abone ol

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, düzenli ordunun sabahtan bu yana helikopterlerle ve savaş uçaklarıyla Halep'te muhliflerin yoğun olduğu bölgeleri bombalamsında 36 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca evin yıkıldığını belirtti.

Örgüt, kuzeydeki İdlib kentinde 21, başkent Şam'da 22, Dera 15, Hama'da 7, Humus'ta 5, Lazkiye'de 2 ve Deyru'z Zor'da 1 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 109'a çıktığını duyurdu.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin, başkentin Mezze semti ile Kabun bölgesinde askeri araçlara saldırmasında çok sayıda askeri öldürdüğünü belirten Şam Haber Ağı (SNN), muhalif birliklerin kentin Ayn Terma ve Doğu Guta bölgesindeki askeri noktalara gerçekleştirdiği saldırılarla düzenli orduya önemli kayıplar verdirdiğni aktardı.

Muhalif tugayların Humus kentinde füze birliğine saldırıda bulunduğunu ve buradaki çok sayıda aracı imha ettiğine de değinen SNN, birçok mahallede iki ordu arasında şiddetli sokak çatışmalarının meydana geldiğini kaydetti.

ÖSO'nun Halep'in kontrolünü ele geçirmek için kentin Sahur, Salahaddin, Arkub ve Akraba bölgelerinde yer alan stratejik askeri noktalara saldırdığını ve söz konusu bölgelerde birkaç tankı imha ettiğini ifade eden SNN, ÖSO'nun çok sayıda askeri etkisiz hale getirdiğini vurguladı.

ÖSO'ya bağlı birliklerin, İdlib ve çevresinde düzenli orduya karşı gerçekleştirdikleri saldırılarda birçok yerde askeri noktayı ele geçirdiğini, aralarında üst rütbeli subayların da bulunduğu 256 askeri esir aldığını açıklayan SNN, muhalif güçlerin İdlib ve çevresinde pek çok köy ve beldeninin kontrolünü sağladığını kaydetti.

SNN, Dera,Deyru'z Zor, Hama ve Rakka'da iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını ve birçok kentte operasyonların gece de devam ettiğine dikkati çekti.

Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Şam kırsalı, Hama, Humus, Dera, Deyru'z Zor, Haseke ve İdlib kentlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında Arap uyrukluların da bulunduğu onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, araçlarını imha ettiğini ve çoksayıda kişiyi de silahlarıyla ele geçirdiğini duyurdu.