BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,86
HABER /  DÜNYA

Hizbulllah insansız hava aracını neden gönderdi?

Hizbullah insansız hava aracını İran ve Suriye çıkarlarını korumak için gönderdi

Abone ol

14 Mart Koalisyonu Genel Sekreterlik Koordinatörü Faris Said ''Hizbullah'ın İsrail hava sahası içinde İsrail tarafından düşürülen insansız keşif uçağını üstlenmesindeki amacı dikkatleri Lübnan-Suriye sınırından Lübnan-İsrail sınırına taşımaktır'' dedi.

Said, 'şüpheli' olarak değerlendirdiği bu adımı Hizbullah'ın İran ve Suriye çıkarlarını korumak için attığını savundu. Said, Hizbullah'ın Lübnanlıları hiçbir çıkarları olmayan bir çatışmaya soktuğunu iddia etti.

Emekli Tuğgeneral ve Strateji Uzmanı Hişam Cabir ise Hizbullah'ın İsrail'e insansız keşif uçağı göndermesindeki amacının İsrail'i Lübnan'a savaş açma ihtimalinden caydırmak olduğunu ileri sürdü.

2006 yılından beri İsrail'in Hizbullah'a karşı savaş hazırlığı yaptığını öne süren Said, Hizbullah'ın elinde insansız keşif uçaklarının olduğunu keşfetmesi İsrail'i yeni bir gerçekle yüz yüze getirdiğini ifade etti.

Cabir bu adımın İsrail'e Hizbullah'ın askeri gücünü göstermek amacıyla atıldığını ve keşif uçağının alçak uçuş yapması ve üretildiği malzemeler nedeniyle radara yakalanmadığını söyledi.